Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τα νέα…..”πεντάστερα”

- Advertisement -

Την κορυφαία διάκριση του EuroNCAP απέσπασε το Hyundai ix35, τα Citroen C4, Ηonda CR-Z και Suzuki Swift

Με την υψηλότερη βαθμολογία αξιολογήθηκαν και τα τέσσερα μοντέλα που συμμετείχαν στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Αναλυτικότερα το Citroen C4 βαθμολογήθηκε συνολικά με 90% για την προστασία ενηλίκων επιβατών ενώ αρίστευσε σχεδόν στην κατηγορία που αξιολογεί την παρουσία συστημάτων ασφαλείας καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας εντάσσεται στη λίστα του standard εξοπλισμού στην πλειοψηφία των αγορών όπου θα διατεθεί, ενώ επιπλέον, εφοδιάζεται και με σύστημα ηχητικής ειδοποίησης για τις ζώνες όλων των καθισμάτων.

Υψηλή ήταν επίσης η επίδοση του γαλλικού μοντέλου για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά επιβαίνοντες καθώς βαθμολογήθηκε με 85% ενώ 43% απέσπασε στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

Κορυφαία ήταν η διάκριση και για το υβριδικό Honda CR-Z που κατέγραψε 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών χάρη στα επίπεδα ασφάλειας που παρείχε τόσο κατά την εμπρόσθια πρόσκρουση όσο και στις πλευρικές προσκρούσεις σε κινούμενο αλλά και σε σταθερό εμπόδιο.

Η παρουσία του ESC όσο και συστήματος ηχητικής ειδοποίησης ζωνών για όλα τα καθίσματα στο standard εξοπλισμό του, του εξασφάλισαν 86% στην κατηγορία των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας, ενώ οι ευκρινείς ενδείξεις που συνοδεύουν την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού και η πιστοποίηση ISOFIX για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων του χάρισαν 80% στην κατηγορία προστασίας παιδιών. Εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης η αξιολόγηση του Honda C-RZ με 71% στην κατηγορία προστασίας πεζών.

Αξιοπρεπής ήταν και η παρουσία του Hyundai ix35 που αν και έχασε κάποιους βαθμούς στην πλευρική πρόσκρουση σε στύλο καθώς οι πλευρικοί αερόσακοι παγιδεύτηκαν στην μεσαία κολώνα, μην ανοίγοντας επαρκώς, απέσπασε 90% στην κατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών. Αντιστοίχως καλή ήταν και η επίδοσή του για την προστασία παιδιών όπου αξιολογήθηκε με 88%.

Η παρουσία ESC στον εξοπλισμό αλλά και συστήματος υπενθύμισης ζωνών για οδηγό και συνοδηγό του εξασφάλισαν 71% στην κατηγορία αξιολόγησης των επιμέρους συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας. Στην κατηγορία προστασίας πεζών το κορεατικό SUV βαθμολογήθηκε με 54%.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του επίσης πεντάστερου Suzuki Swift που βαθμολογήθηκε στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών με 94%.

Το ιαπωνικό μοντέλο έχασε κάποιους βαθμούς στην κατηγορία προστασίας παιδιών όπου απέσπασε 82% καθώς στην περίπτωση τοποθέτησης παιδικού καθίσματος στο κάθισμα του συνοδηγού με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη που να πληροφορεί για το κατά πόσο ο αερόσακος είναι ενεργοποιημένος ή απενεργοποιημένος.

Το Swift απέσπασε 71% στην κατηγορία περιφερειακών συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και το ικανοποιητικό 62% στην κατηγορία προστασίας πεζών

Πηγή:Woop.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog