Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα με δύσκολη νίκη

- Advertisement -

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας η Ελλάδα καθώς επικράτησε της Κίνας με 89-81 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Οι Ελλάδα έχοντας κάποια «νεκρά» διαστήματα…προκάλεσε κάποιες φορές την τύχη της στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η υπεροχή της ήταν δεδομένη. Με τον Νίκο Ζήση με 21 πόντους να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και τον Γιάννη Μπουρούση με 21 πόντους επίσης (ο οποίος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του) να καλύπτει επάξια το κενό των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, έφτασε τελικά στην πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Με πολύ καλή διάθεση μπήκαν στο παρκέ οι διεθνείς μας παίρνοντας πολύ γρήγορα την διαφορά στο σκορ. Οι Κινέζοι από την αρχή του αγώνα επέμειναν στην άμυνα ζώνης και με αυτό τον τρόπο επέτρεπαν τα πολλά μακρινά σουτ. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε σταθερά το προβάδισμα με περίπου 8 πόντους, ενώ κάποιες φορές που κατάφερε να το φτάσει σε διψήφιο αριθμό, δεν κατάφερε να το κρατήσει.

Στην επανάληψη οι Κινέζοι πίεσαν υπερβολικά και σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που έδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάλυψαν την διαφορά και άρχισαν να την απειλούν. Μάλιστα τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου πλησίασαν στους 3 πόντους (58-55) και τελικά ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 65-62.

Η πίεση συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο και στο 33’ κατάφεραν οι Κινέζοι να μπουν για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ (65-66). Αυτό όμως ξύπνησε τους διεθνείς μας, οι οποίοι με τους Καλάθη, Ζήση και Τσαρτσαρή έβαλαν και πάλι τα πράγματα στην θέση τους (71-66). Οι Κινέζοι με τον Γι να κάνει το παιχνίδι του κατάφεραν και πάλι να πλησιάσουν και να μετατρέψουν το παιχνίδι σε ντέρμπι. Η Εθνική πίεσε στην άμυνα και κατάφερε να επαναφέρει την διαφορά σε απόσταση ασφαλείας, παίρνοντας τελικά την νίκη με 89-81.

Πηγή: theplayer.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog