Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος Χάμιλτον στο Σπα

- Advertisement -

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος της F1, πανηγυρίζοντας την 3η του φετινή νίκη στον συναρπαστικό λόγω καιρού αγώνα του Σπα.

Μετά το γκραν πρι του Βελγίου ο Λιουίς Χάμιλτον επέστρεψε στο βάθρο του, ύστερα από έναν αγώνα θρίλερ, με εξόδους, συγκρούσεις, αλλά και βροχή δέκα γύρους πριν την καρό σημαία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο… άτυχος Κούμπιτσα. Η μια ατυχία – δυσκολία διαδέχονταν την άλλη στο σιρκουί του Βελγίου. Αρχικά, ο Γουέμπερ έκανε μια από τις χειρότερες εκκινήσεις του, προσφέροντας απλόχερα την πρώτη θέση στον Λιουίς Χάμιλτον.

Οι άτυχοι του 13ου γκραν πρι ήταν πολλοί. Αρχικά, ο αγώνας του Τζένσον Μπάτον τελείωσε νωρίς και άδικα. Ο Βρετανός βρίσκονταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον ομόσταβλό του, όταν στον 17ο γύρο ο Φέτελ στην προσπάθεια του να τον προσπεράσει έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω στην MP4-25 του Μπάτον.

Επόμενος άτυχος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, του οποίου η ημέρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά… Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία είδε τον Μπαρικέλο να πέφτει με φόρα στο μονοθέσιο του και να τον στέλνει νωρίς-νωρίς, μόλις στον δεύτερο γύρο στα πιτ. Ωστόσο, ο Αλόνσο δεν τα παράτησε και μέχρι τους τελευταίους γύρους είχε καταφέρει να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η έναρξη της βροχής όμως του επιφύλασσε δυσάρεστες εξελίξεις, καθώς ο Αλόνσο δεν κατάφερε λόγω της ολισθηρότητας να μείνει εντός της πίστας και να δει την καρό σημαία…

Μετά την σύγκρουση που είχε με τον Μπάτον ο Φέτελ φάνηκε πως έχασε τη ψυχραιμία του και πήρε την κάτω βόλτα… Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull δέχτηκε ποινή διέλευσης από τα πιτ, ενώ βγαίνοντας από αυτά έδωσε «μάχη» με τον Λιούτσι, με τον οποίο είχε ακόμη μια επαφή. Από την τελευταία σύγκρουση αποκόμισε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, το οποίο τον έστειλε… ξανά στα πιτ. Ο Φέτελ είδε την καρό σημαία από την 15η θέση σε έναν αγώνα θρίλερ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog