Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κάρλα είσαι πόρνη φωνάζουν στο Ιράν…

- Advertisement -

Η ιρανική εφημερίδα «Κaylan» αποκαλεί «πόρνη» την Κάρλα Μπρούνι , επειδή η ωραία σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί υποστηρίζει…
… τη Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιάνι, την Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας.

Η εφημερίδα που εξαπέλυσε τη δριμεία επίθεση κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας ακολουθεί ιδιαίτερα «σκληρή γραμμή» και θεωρείται φερέφωνο του καθεστώτος των μουλάδων. Ο διευθυντής της «Κaylan» διορίζεται από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Με τίτλο «Οι γαλλίδες πόρνες συμμετέχουν και αυτές στη διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα» η εφημερίδα γράφει ότι «η Μπρούνι κατάφερε να διαλύσει τον γάμο του Σαρκοζί και να γίνει πρώτη κυρία της Γαλλίας, ενώ πρόσφαταφήμες την ήθελαν να έχει εξωσυζυγική σχέση με τραγουδιστή». Η κρατική τηλεόραση συμμετείχε επίσης στην επίθεση κατά της κυρίας Μπρούνι, υποστηρίζοντας ότι παρενέβη στην υπόθεση της Σακινέχ για να «καλύψει τις δικές της εξωσυζυγικές σχέσεις». Πρόκειται για αναφορά στις πρόσφατες φήμες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και ήθελαν τον γάλλο πρόεδρο και την κυρία Μπρούνι να διατηρούν παράλληλες σχέσεις. Το ζευγάρι είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η Κάρλα στάθηκε στο πλευρό της Σακινέχ στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ-Ανρί Λεβί με στόχο την άσκηση επιπλέον πίεσης στο ιρανικό καθεστώς.

Το Ιράν δεν έχει λάβει ακόμη την τελική απόφαση για τον λιθοβολισμό της Αστιάνι, η οποία καταδικάστηκε για μοιχεία και συνέργεια στον φόνο του συζύγου της. «Η εκτέλεση της ποινής δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η υπόθεση επανεκτιμάται από το δικαστικό σύστημα» δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Γαλλία παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Ενωση να υιοθετήσει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν στην περίπτωση που θανατωθεί διά λιθοβολισμού η Σακινέχ Αστιάνι.

Η διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη της Ιρανής έχει εξοργίσει το καθεστώς. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «η Δύση πρέπει να μάθει πως δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε εγκληματίες».

Πηγή: tovima
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog