Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνα: Δεν τον προσέλαβαν επειδή είχε AIDS

- Advertisement -

Δεκτή έγινε η μήνυση ενός φορέα του AIDS ο οποίος δεν προσελήφθη ως δάσκαλος σε σχολείο της επαρχίας Ανχούι, όταν τα αποτελέσματα εξέτασης αίματος έδειξαν πως είναι φορέας του HIV.

Μάλιστα, ο άνδρας είχε περάσει με επιτυχία τη συνέντευξη αλλά και τις εξετάσεις. Επιπλέον, αυτό που ζητά είναι απλώς να εργαστεί και όχι κάποια χρηματική αποζημίωση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, 740.000 οροθετικοί νοσούν από AIDS στην Κίνα και, δυστυχώς, υφίστανται ρατσισμό γεγονός που αρκετοί έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύπτουν την ασθένειά τους. Μολαταύτα, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μιλά ανοιχτά για το AIDS και να πραγματοποιεί εκστρατείες για την πρόληψή του.

Λίγους μήνες πριν, ο ακτιβιστής  Ουάν Γιανχάι έφυγε μαζί με την οικογένειά του στην Αμερική ύστερα από απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με  συλλογή αίματος στην κεντρική επαρχία Χενάν.

Το σκάνδαλο αφορά τη δεκαετία του ’90 όταν χιλιάδες χωρικοί μολύνθηκαν από HIV καθώς συντοπίτες τους οροθετικοί πουλούσαν το αίμα τους σε  “τράπεζες αίματος” στη Χενάν. Εκτός από τους αιμολήπτες μολύνονταν και οι αιμοδότες εξαιτίας της μη εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων κατά την αιμοδοσία.

Εκτός από τους φορείς του HIV ρατσισμό υφίστανται και οι ασθενείς του ιού της ηπατίτιδας Β που στην Κίνα φτάνει τα 130 εκατομμύρια καθώς μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να εργαστούν. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2010 καταργήθηκαν από την κυβέρνηση οι ειδικές εξετάσεις για τον ιό που ήταν απαραίτητες για την εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και αγορά εργασίας.

Πηγή: cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog