Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έως τα μεσάνυχτα κίνδυνος πτώχευσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά – Απών ο Βενιζέλος από την κρίσιμη συνάντηση – Τι χάνει το ελληνικό κράτος

- Advertisement -

– Αρνητικό το κλίμα στη συνάντηση με τους Γερμανούς για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
– Εάν δεν δώσουν παράταση οι Γερμανοί έστω μία μέρα, το βράδυ μπαίνει λουκέτο στα ναυπηγεία
– Χάνουμε 4 δισ που είχαμε δώσει για παραγγελίες υποβρυχίων
– Στο δρόμο 1.300 εργαζόμενοι που φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν ούτε τον Αύγουστο

Η απουσία του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου από τη κρίσιμη συνάντηση με τους Γερμανούς για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,ασφαλώς και δεν αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για αίσιο τέλος της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική πλευρά εκπροσωπείται από τους νομικούς συμβούλους του Πενταγώνου και τους εκπροσώπους της Λαζάρ,που είχε αναλάβει την αξιολόγηση των ναυπηγείων. Το κλίμα δεν είναι διόλου θετικό και ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν το ενδεχόμενο της πτώχευσης να είναι πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “από τα 29 άρθρα της σύμβασης που θα επικύρωνε τη συμφωνία πώλησης,τα 15 βρίσκονται στον αέρα και πέντε απ΄ αυτά απαιτούν σημαντικές υποχωρήσεις των γερμανών ,τις οποίες κάθε άλλο παρά φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν”.  Αν τελικά οι γερμανοί δεν δεχτούν να δώσουν έστω μία παράταση κάποιων ημερών για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, τότε τα μεσάνυχτα, μπαίνει λουκέτο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,με 1300 εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο.

Πέρα από τη τραγωδία των εργαζομένων οι συνέπειες για το ΠΝ θα είναι σοβαρές:

– Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα παραμείνει στο Κίελο και τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια θα μείνουν ατελείωτα στον Σκαραμαγκά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της διεθνούς διαιτησίας, στην οποία έχουν προσφύγει οι γερμανοί. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει από 3 έως 5 χρόνια!

– Τα 4 δις που πληρώσαμε για την παραγγελία των υποβρυχίων χάνονται.

-Χάνουμε και δύο παλαιότερα υποβρύχια τα οποία οι γερμανοί είχαν αρχίσει να εκσυγχρονίζουν αλλά σταμάτησαν μετά το προσύμφωνο το οποίο είχαμε υπογράψει και προέβλεπε τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Οι συνολικά 1200 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα γίνει το μεσημέρι στο Πεντάγωνο,αφού κυριολεκτικά παίζεται το μέλλον τους.

Πηγή: newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog