Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκίνημα με ψυχρολουσία…

- Advertisement -

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποτίμησε τη Γεωργία, «ξόδεψε» ένα ημίχρονο μέχρι να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται και η ομάδα του Κετσπάγια την τιμώρησε, «τσιμπώντας» το 1-1.

Οι παίκτες του Σάντος άργησαν χαρακτηριστικά να βρουν το «αντίδοτο» στο γρήγορο γκολ του Ιασβίλι και απλά «χρύσωσαν το χάπι», ισοφαρίζοντας στο 72’ με τον Σπυρόπουλο.

Το «κόκαλο» που συνάντησε η Εθνική στην πρώτη κιόλας… μπουκιά του αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για να «πνίγεται» ένα ολόκληρο ημίχρονο. Η ψυχρολουσία που έφερε ο Ιασβίλι μόλις στο 3’ (εξαργυρώνοντας την αδράνεια-δώρο της ελληνικής άμυνας) απέφερε κάτι παραπάνω από το προβάδισμα στους Γεωργιανούς: Το πλήρες μπλοκάρισμα της αντιπάλου τους.

Χωρίς καθαρό μυαλό -αλλά με πλεόνασμα σε «γιόμες» και ανορθόδοξες επιλογές- η Εθνική έδειχνε ανήμπορη να διασπάσει την κλειστή άμυνα των Γεωργιανών. Η σχεδόν μηδενική ενόχληση, δε, στην άμυνα τους έφερε την εσπευσμένη αλλαγή συστήματος από τον Σάντος (4-3-3, με τον Σαμαρά αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και κορυφή τον Γκέκα).

Εκείνο φάνηκε μεν πιο ορθολογικό, αλλά όχι πολύ πιο παραγωγικό από το προηγούμενο και κάπως έτσι οι ατομικές ενέργειες των Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλου (που σταμάτησαν σε εξωτερική πλευρά των διχτύων και Ρεβισβίλι αντίστοιχα) ήταν οι μοναδικές περιπτώσεις μέχρι την ανάπαυλα που οι Γεωργιανοί αγχώθηκαν για το προβάδισμα τους.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια φανέρωσε μια Εθνική… θιγμένη λες από την εικόνα της στο πρώτο μέρος. Οι διεθνείς -με τη σέντρα- κατάφεραν να στριμώξουν τους Γεωργιανούς και να τους «σκηνοθετήσουν» ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο. Παρόλο, όμως, που μέσα σε αυτό οι Γκέκας και Σαλπιγγίδης «φλέρταραν» έντονα με το γκολ, κατάφεραν να ξοδέψουν τελικά τις ασίστ του Σεϊταρίδη.

Μετά την «καταιγίδα» των πρώτων λεπτών, οι Γεωργιανοί κατάφεραν να «παγώσουν» το ρυθμό -όχι όμως και την… κάψα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να επιστρέψει. Ακόμα και αν χρειάστηκε, λοιπόν, ολόκληρη περιπέτεια (ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε στο τσακ, ο Μήτρογλου κοντρόλαρε με δυσκολία και το τακουνάκι του αποκρούστηκε στη γραμμή), ο Σπυρόπουλος έδωσε στην Εθνική αυτό που άξιζε -βάσει εικόνας στο β’ μέρος.

Το δυστύχημα, ωστόσο, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν πως εκείνο είχε μόλις… 45 λεπτά. Τα εναπομείναντα, λοιπόν, από αυτά αποδείχθηκαν αρκετά για να πιέσουν (ενίοτε κατά κύματα) οι παίκτες του Σάντος, αλλά όχι και για να πάρουν μια νίκη -που άργησαν χαρακτηριστικά να συνειδητοποιήσουν πόσο δύσκολα θα ερχόταν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71′ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59′ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκέκας

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Γκόγκουα (87′ Μερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54′ Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60′ Γκελασβίλι)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλος Γκόμεθ (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χουάν Γκαγιέγκο, Χαβιέ Ροντρίγκεθ (Ισπανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog