Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ποινή εννέα αγωνιστικών στον Ολυμπιακό

- Advertisement -

Ποινή εννέα αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμωρία στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που καλείται να εκτίσει ο Ολυμπιακός, ως τιμωρία για τα επεισόδια των οπαδών του στον τέταρτο περυσινό τελικό της Α1 στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Επιπλέον, στην ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 111.000 ευρώ.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν η τιμωρία της έδρας να περιοριστεί στις πέντε ή έξι αγωνιστικές στη χειρότερη των περιπτώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν να φτάσει τις εννέα.

Στον τέταρτο τελικό της περυσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο και αν το παιχνίδι έληγε με αυτόν νικητή, θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής.

Ωστόσο, οπαδοί του Ολυμπιακού, προκαλώντας συνεχόμενα επεισόδια, κατάφεραν το παιχνίδι να ξεκινήσει αρχικά με καθυστέρηση, να διακοπεί μια φορά προσωρινά και, λίγο αργότερα, να διακοπεί οριστικά.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

«1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα, τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,

β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών (3) αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00€ και

γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00€ και

2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog