Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πώς με νομιμότατο τρόπο καφενεία – μπαρ και εστιατόρια, θα φιλοξενούν καπνιστές…

- Advertisement -

Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε ακόμη πλήρη γνώση του Νομοσχεδίου. Παρ’ολ’αυτά η παρακάτω πρόταση έχει θετικότατες πιθανότητες να τελεσφορήσει έστω και κατόπιν Δικαστικής Προστασίας. ΕΣΤΩ κι’ αν ο νόμος ρητώς το απαγορεύει ! Η πρόταση είναι απλή και κατανοητή και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. Και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την μελετήσουν σοβαρά.

1) Ας πάρουμε παράδειγμα μια καφετέρια. Ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει μόνο καπνιστές ενήλικες πελάτες που να καπνίζουν στον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ του χώρο. Δεν είναι κατ αρχάς ανήθικο γιατί όλοι συναινούν και η πώληση των τσιγάρων, αλλά και το κάπνισμα υπό προϋποθέσεις δεν είναι (ακόμη 😉 παράνομο.

2) Η καφετέρια πάντα με τους Δημοκρατικούς νόμους δίχως να χάσει το όνομα της ή τη θέση της μπορεί να τραπεί σε Club –ΛΕΣΧΗ καπνιστών ! Πως θα γίνει τώρα αυτό : Να «συναποκτήσει» και την ιδιότητα του “members club” κάτι σαν “video club” λεγόμενου αγγλιστί. Δηλαδή : Τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο της επιχείρησης είτε είναι ήδη μέλη ή αποκτούν τούτη την «ιδιότητα» με την επίδειξη της ταυτότητας τους και με μια τυπική συνδρομή 1 ή 2 ευρώ. Αυτόματα και αυτοί οι «νέοι πελάτες» αποκτούν την ιδιότητα του «μέλους» και αποδέχονται ως ενήλικες κατά τη παρουσία τους στον επαγγελματικό ψυχαγωγικό χώρο που μέσα σε όλα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και το … κάπνισμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους καπνιστές και αποδέχονται ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ να καπνίζουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Ποιο Δικαστήριο βάσει του ίδιου Του Συντάγματος μας θα το απαγόρευε αυτό από τη στιγμή που πωλούνται νόμιμα τσιγάρα και καπνίζει νόμιμα κάποιος μέσα στο σπίτι του ;

3) Αυτό μπορεί να ισχύσει και σε εστιατόρια, ταβέρνες κλπ κλπ

4) Όντως το κάπνισμα είναι μια βλαβερή έξη – συνήθεια. Από τη στιγμή όμως που η πολιτεία το καταπολεμά τελείως υποκριτικά αφενός και αφετέρου το φορολογεί κιόλας με παρανοϊκούς φόρους (όχι μόνο το δικό μας κράτος), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ με έναν «ανάστροφο» φασισμό μια ισοπεδωτική απαγόρευση ενός προϊόντος που η ίδια το αποδέχεται και επαναλαμβάνουμε το φορολογεί !

5) Έχουμε χιλιάδες τίμιους καπνοπαραγωγούς. Έχει προβλέψει το κράτος πως θα τους προωθήσει σε νέες παραγωγικές θέσεις εργασίας εάν έχει σκοπό να απαγορέψει πλήρως το κάπνισμα ; Γιατί αυτό είναι διορατική «πράσινη» ανάπτυξη.

6) Πάνε τώρα να θεσμοθετήσουν πενταόροφους (και βάλε) «οίκους ανοχής», τζόγο σε κάθε γειτονιά ή χωριό και επειδή κάνανε μια διάταξη «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» αλληλοσυγχαίρονται κιόλας ;

7) Ένας καπνιστής έχει δώσει τόσους φόρους που δικαιολογείται ακόμα και να νοσηλευτεί επί μακρόν αν αρρωστήσει εξαιτίας της βλαβερής συνήθειας του. Αυτό ποτέ κανείς Δε το τόνισε. Μάλιστα η απάντηση δεν είναι ποτέ ευθεία μια και θα αναφέρεται στους παθητικούς : Έτσι για να μη βγάλουμε ποτέ άκρη, που πάνε τα λεφτά και ποιος μας κλέβει.

8) Το μέτρο ΔΕΝ είναι παντελώς άδικο. Αν και είναι αδύνατον να υπάρξει τεκμηριωμένη μελέτη για τις βλαπτικές ιδιότητες στους παθητικούς, όλοι εμπειρικά κατανοούμε ότι πειράζει επικίνδυνα.

Ας υπάρχουν τότε club με «αμετανόητους θεριακλήδες» και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας όπου θα απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό ακριβώς σημαίνει δημοκρατία : Εκτός από το κόκκινο φανάρι υπάρχει και το πράσινο : Αν είναι κάποιος συνετός περιμένει … και διαλέγει την πορεία και τη διασταύρωση που θα ακολουθήσει : Αν θα πάει στο «members club» ή αλλού. Πάντα όμως με πράσινο φανάρι !… και με τον γνήσιο Δημοκρατικό νόμο.

Πηγή: egklimatikotita

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψιλομαλακίες του έλληνα!! Ο νόμος είναι σαφέστατος..δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Συμπεριλαμβάνει όλες τις επιλογές και όλες τις λέσχες και όλες τις μαλακίες του καθενός.Και επειδή θέλεται να είσαστε και λιγο σοβαροι…μην αναδημοσιεύεται μαλακίες…γιατι θα είσαστε και εσεις συνενοχοι. Και ειναι οπως το ειπατε…επειδη δεν γνωριζουμε το νομοσχεδιο… αλλά δημοσιεύεται την άποψη του άλλου που γνωρίζει. καιη ημιμαθεια είναι ο χειροτερος σύμβουλος.

    Εαν θέλεται να κανουμε συζητηση εαν ειναι σωστο το νομοσχέδιο ή όχι είναι άλλο θέμα. Εδω εσεις προτεινεται …μια παρανομια. Εαν το εχετε καταλαβει άλλωστε.

  2. φιλε 5:27 δυσκολευομαι να πιστεψω οτι η απειλη της ημιμαθειας εινα αυτη που σε προετρεψε να εκφραστεις, ή απλα η απεχθεια σου προς τους καπνιστες. Αφου και εσυ ο ιδιος οπως λες ΔΕΝ γνωριζεις το νομοσχεδιο, τι προκαταβαλεις καταστασεις? Δεν ζεις αλλωστε τοσα χρονια εδω? Και καλα, δεν αναρωτηθηκες, αφου ειναι ΤΟΣΟ καθολικη η απαγορευση, γιατι καποιοι συγκεκριμενοι χωροι, πηραν παραταση?? Για να κανουν τι? να πειστουν οτι και στα δικα τους μαγαζια δεν θα καπνιζει κανεις? Και αφου αυτοι εχουν αυτην τη δυνατοτητα, γιατι να μην την εχω και εγω ο απλος καφε-αναψυκτηριος??? Μηπως επειδη ακριβως αυριο , μεθαυριο θα γινουν ολα λεσχες γυρω μας!!??
    Ο Ελληνας δεν τοσο κουτος οσο εσυ θες ΟΛΟΙ να πιστεψουν, απλα ειναι βραδυφλεγης… αλλα αμα παρει φωτια, κουνια πους τους κουναγε…

  3. πράγματι δεν το γνωρίζω αλλά όλοι οι τρόποι ενημέρωσης ΜΜΕ,ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος.. στις αναφορές τους για το νομοσχέδιο αναφέρουν ότι απαγορεύουν καθολικά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.Εαν μιλαμε για τις εξαιρέσεις τότε συγνώμη αλλα θεώρησα ότι μιλάμε για τον κανόνα που είναι οι πολλοί. Αυτο δεν ορίζει την ημιμάθεια αλλα την νομιμότητα. Θέλουμε ή όχι πρέπει να υπακούσουμε.Δεν είναι δίκαιο πάντα αλλά δυστυχώς πρέπει να κατανοήσουμε την ανάγκη της συνύπαρξης.Αυτό προσπαθούσα να σας μεταφέρω αλλά ατύχησα.Εαν θα γίνουν λέσχες ή όχι δεν με αφορά ιδιαίτερα. Οσο για την απέχθεια που λές..ότι δήθεν έχω προς τους καπνιστές..είναι ακριβώς το αντίθετο μιας κα ιείμαι απο εκείνους που έχουν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα. Και γιαυτό μιλάω για την συνύπαρξη. Πόσες φορες έχω επιστρέψει απο νυχτερινή έξοδο και τσούζουν τα μάτια μου απο τον καπνό…ή μυρίζω τόσο έντονα που πρέπει να κάνω πρώτα μπανιο για να μπορεσω να ξαπλώσω.
    Δεν ξέρω εάν είναι βραδυφλεγής ή όχι ξέρω ότι είναι τσάμπα μάγκας. Ξέρω ότι ανέχεται την εφαρμογή των μέτρων και δεν μιλάει μιας και μας τα επιβάλουν οι ξένοι γιατί εαν τα είχε επιτρέψει Ελληνας πρωθυπουργός τότε θα είχε γίνει επανάσταση. Όλοι οι 300 είναι προδώτες μιας και συνηγορούν σε εγκληματικές πράξεις και προαποφασισμένες επιλογές των ξένων.

    παντως για να εξηγούμε..λέω ότι θα είναι καλύτερα χωρίς καπνό.Άποψή μου είναι δεν σημαίνει ότι θα την ασπαστείς άλλωστε. Απλά μια άποψη λέω. Σε ευχαριστώ για τον αντίλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog