Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Spy Photos: Mercedes Benz SLK

- Advertisement -

Κάποιος πονηρός φωτογράφος πέτυχε την συγκεκριμένη SLK να περιφέρεται με εξαιρετικά ελαφρύ καμουφλάζ και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Είναι οι πιο καθαρές φωτογραφίες που έχει καταφέρει να τραβήξει κάποιος και αποκαλύπτουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά της 3ης γενιάς hardtop της Mercedes.

H νέα SLK είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του αρχισχεδιαστή της γερμανικής φίρμας Gorden Wagener και είναι προφανές ότι θα διατηρεί την εταιρική ταυτότητα όπως αυτή ορίστηκε από την SLS αλλά και την νέα CLS που θα κάνει το ντεμπούτο της στο Παρίσι αργότερα μέσα στη χρονιά.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την μάσκα, παίρνει την έντονη και εξέχουσα γρίλια από το supercar της AMG και τα φανάρια με την ελαφριά “κλίση” προς τα πίσω από την coupe CLS. Το προφίλ της καινούριας SLK είναι σχεδόν πανομοιότυπο με του προκατόχου της με την προσθήκη ενός “τσακίσματος” που εκτείνεται από πίσω από τον εμπρός θόλο έως και την χειρολαβή. Πίσω, η SLK μοιάζει αρκετά με την E-Class Coupe με τις έντονες γωνίες ενώ από αυτήν “δανείζεται” και τα LED πίσω φώτα. Εσωτερικά οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε σχεδιαστικές εξάρσεις καθώς θα προτιμηθεί μινιμαλιστικός σχεδιασμός με κάποια ρετρό στοιχεία όπως στους αεραγωγούς, ενώ η ποιότητα αναμένεται να είναι στα ίδια κορυφαία στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Mercedes.

Κάτω από το καπό ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Ως βασικός κινητήρας θα τοποθετηθεί ο 1.8 CGI με απόδοση 201 άλογα (SLK200) ενώ για πρώτη φορά η SLK θα εφοδιάζεται και με Diesel κινητήρα 2.4 λίτρων CDI επίσης 201 αλόγων. Η SLK300 όπως την γνωρίζαμε θα καταργηθεί και στη θέση της θα μπει η SLK350 με τον νέο άμεσου ψεκασμού V6 3.5 λίτρων και απόδοσης 302 ίππων. Είναι επίσης πολύ πιθανό αργότερα η γκάμα της SLK να εμπλουτιστεί με την κορυφαία έκδοση AMG με πιθανότερο υποψήφιο για τη θέση του κινητήριου συνόλου τον twin turbo V6 3.500 κ.εκ. που παράγει περίπου 465 άλογα. Αναμένουμε εξελίξεις…

Πηγή: autoexpress.co.uk

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog