Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πεντρόσα στη σκιά του δράματος

- Advertisement -

Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν τα αποτελέσματα του αγώνα των MotoGP στο Μιζάνο, μπροστά στην τραγική είδηση του χαμού του ιάπωνα Σόγια Τομιζάβα

Ο Τομισάβα έπεσε από την μοτοσικλέτα του την ώρα που έβγαινε με μεγάλη ταχύτητα από μια στροφή.

Στη συνέχεια χτυπήθηκε με βίαιο τρόπο από τις μοτοσικλέτες των Αλεξ ντε Αντζελις και Σκοτ Ρέντινγκ που ακολουθούσαν από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο ιάπωνας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης Ριτσιόνε, 30 χλμ μακριά από την πίστα, με πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, στις 14:20 τοπική ώρα άφησε την τελευταία του πνοή στα 19 του χρόνια.

Οργή προκάλεσε, ωστόσο, η απόφαση των αγωνοδικών να μην διακόψουν την κούρσα, την οποία κέρδισε τελικά ο Τόνι Ελίας.

Ηταν μια κούρσα την οποία ο Πεντρόσα μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία με το καλημέρα. Κρατήθηκε μπροστά στις πρώτες στροφές έχοντας εκκινήσει από την pole position και με σταθερά καλύτερο γυρολόγιο από τους υπόλοιπους, έφτασε να προηγείται με διαφορά έως και 5″ στο μέσον του αγώνα, πριν κόψει κάπως ρυθμό προς το τέλος για να διασφαλίσει τη νίκη του.

Αυτή είναι η 4η φετινή νίκη του Dani Pedrosa στο πρωτάθλημα, ο οποίος μαζεύει ακόμα 5 βαθμούς διαφοράς στη βαθμολογία από τον Jorge Lorenzo. Μετά το ρεκόρ των τριών νικών στην ίδια σεζόν, ο Dani σπάει ακόμα ένα ρεκόρ στην καριέρα του στο MotoGP. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζει δύο συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χόρχε Λορένθο, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφού κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του από τον Κέσεϊ Στόνερ, ο οποίος μετά την εκκίνηση βρέθηκε δεύτερος.

Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν είχε ένα εύκολο μεσημέρι, αφού τελικά είδε την καρό σημαία από την πέμπτη θέση, καθώς τον προσπέρασε και ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο

Στον τερματισμό η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, καθώς οι αναβάτες ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Τομισάβα. Οι Πεντρόσα, Λορένθο και Ρόσι άφησαν κατά μέρος τους πανηγυρισμούς και δεν έγινε η συνηθισμένη απονομή στο βάθρο, σε μια ένδειξη πένθους για τον χαμό του ιάπωνα αναβάτη, την ώρα που οι σημαίες στο Μιζάνο κυμάτιζαν μεσίστιες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog