Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου

- Advertisement -

Γεγονoτα που συνέβησαν σαν σήμερα

1774: Δύο μήνες μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, το κογκρέσο μετονομάζει τις Ηνωμένες Αποικίες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1863: Ο πρίγκιπας της Δανίας, Γουλιέλμος Χριστιανός Γεώργιος, που έχει ανακηρυχθεί βασιλιάς των Ελλήνων με το όνομα Γεώργιος Α’, αναχωρεί από την Κοπεγχάγη με προορισμό την Αθήνα. Αποχαιρετώντας τον, ο πατέρας του, βασιλιάς της Δανίας, υπενθυμίζει: «Να θυμάσαι ότι αποστολή των βασιλέων είναι να βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν».

1933: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζιμ Λόντος φτάνει στην Αθήνα για δύο αγώνες πάλης στο Καλλιμάρμαρο.

1962: Θεμελιώνεται το γκολφ της Γλυφάδας.

1972: Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό, σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας. Αργότερα, εννιά Ισραηλινοί, πέντε τρομοκράτες και ένας Δυτικογερμανός αστυνομικός, σκοτώνονται στις συγκρούσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

1997: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ, ανακοινώνει ότι η Αθήνα είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Γεννησεις

1847: Τζέσε Τζέιμς, θρυλικός ντεσπεράντο της Άγριας Δύσης. Από τους λίγους «διανοούμενους» του χώρου του, συνήθιζε να απαγγέλλει στίχους του Σαίξπηρ μετά από κάθε παράνομη πράξη του.

1945: Αλ Στιούαρτ, αμερικανός ρόκερ.

1946: Φρέντι Μέρκιουρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φαρόκ Μπουλσάρα, τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «Queen».

Θανατοι

1997: Μητέρα Τερέζα, καθολική μοναχή με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην Ινδία. Το κοσμικό της όνομα ήταν Άγκνες Μπογιατζίου και ανήκε στην αλβανική μειονότητα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog