Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίνας Κλέιζα: Η διαιτησία βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κερδίσει…

- Advertisement -

Σαφείς αιχμές κατά της διαιτησίας, στους περσινούς τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό, άφησε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Goal» ο Λίνας Κλέιζα. Ο Λιθουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τόνισε παράλληλα πως στους τελικούς της Α1 όλα είχαν σχεδιαστεί ώστε να… χάσουν οι «ερυθρόλευκοι», πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες!
Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα, στην τιμωρία των 9 αγωνιστικών του Ολυμπιακού, αλλά και στις ωραίες και άσχημες αναμνήσεις από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλέιζα:

Για τον τέταρτο τελικό και τα παρατράγουδα που έλαβαν χώρα: «Δεν είναι δική μου να σχολιάσω αυτά που έγιναν, όμως συνέβη ό,τι συνέβη και ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε. Σίγουρα ήταν κακό για το μπάσκετ οι τελικοί να τελειώσουν μ’ αυτόν τον τρόπο.

“Εγώ ένιωσα πως ήταν άδικο για τον Ολυμπιακό. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και πιστεύω πως θα αλλάξουν. Αν συνεχίσουν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε θα υπάρξει τραγωδία σε κάποιο παιχνίδι”.

Για τους λόγους που έφυγε: “Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να φύγω. Δεν είχε να κάνει με ό,τι συνέβη στους τελικούς. Είχα μια σπουδαία σεζόν, είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω”.

Για το αν πέτυχαν λιγότερα απ’ όσα μπορούσαν: “Ναι. Ιδίως στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι έπρεπε να έχουμε κερδίσει το τρόπαιο και όχι να χάσουμε τόσο εύκολα από την Μπαρτσελόνα. Για τους ελληνικούς τελικούς δεν είχαμε καμία τύχη να τους κερδίσουμε, οπότε αυτό δεν με απασχολεί”.

Για το αν η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν η αρχή του τέλους: “Όχι, πιστεύω ότι στους τελικούς όλα είχαν σχεδιαστεί ώστε να χάσουμε, πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες. Όπως είπα, δεν είναι η θέση μου να σχολιάσω. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει τον τρίτο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κατά την γνώμη μου έγινα πολλά άσχημα πράγματα σε εκείνο το ματς”.

Για το αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία: “Ήταν μια τελειωτική απόφαση. Όλη η σειρά των τελικών ήταν… Όλοι ξέρουν πως η Ελλάδα είναι Παναθηναϊκός”.

Για την ποινή των 9 αγωνιστικών: «Το έμαθα, αλλά τι είναι εννέα παιχνίδια χωρίς κόσμο; Ο κόσμος έρχεται όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Πόσες φορές θα παίξεις με τον Παναθηναϊκό σε αυτό το διάστημα; Μόνο μία.

»Σίγουρα είναι μεγάλη η ποινή, αλλά όλοι ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί. Είναι ατυχές αυτό που συνέβη, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό, στα υπόλοιπα δεν έρχονται τόσοι πολλοί φίλαθλοι».

Για την χαρούμενη ανάμνηση που κρατά: «Είναι πολλές. Ήταν σπουδαία η στιγμή που κατακτήσαμε το Κύπελλο, αλλά κι όταν φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκα. Βέβαια είναι άσχημη ανάμνηση της ήττας από την Μπαρτσελόνα. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Είναι πολλά αυτά που θα θυμάμαι».

Για τα παράπονα που έχει: «Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος. Ως ομάδα είχε εντυπωσιακή οργάνωση κι όλα ήταν κορυφαίου επιπέδου. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο, ιδίως με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους παίκτες. Όλα ήταν απίστευτα. Όπως είπα, δεν έχω πολλές άσχημες αναμνήσεις. Η μόνη είναι ότι χάσαμε. Από ‘κει και πέρα η ζωή στην Ελλάδα είναι σπουδαία. Δεν μπορείς να παραπονεθείς».

Για το αν έχει παράπονα από τον Γιαννάκη: «Όχι, είναι σπουδαίος προπονητής. Αλλά μερικές φορές, όταν χάνεις, οι προπονητές παίρνουν την ευθύνη. Είναι σπουδαίος. Σίγουρα δεν έχω κανένα παράπονο. Ήμουν τυχερός, καθώς έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog