Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι γυναίκες “τρελαίνονται” για άντρες ντυμένους στα…κόκκινα!

- Advertisement -

Ένας άνδρας που φορά κόκκινα ρούχα, γίνεται πιο ελκυστικός στα μάτια μιας γυναίκας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Το κόκκινο χρώμα έχει αποδειχτεί από προηγούμενες έρευνες ότι βοηθά στην αύξηση της απόδοσης στα σπορ, ενώ θεωρείται «σέξι» χρώμα όταν το φοράνε οι γυναίκες.

  Τώρα είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη δείχνει ότι το ίδιο χρώμα ανεβάζει και…τις μετοχές ενός άνδρα.

 Η έρευνα, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Άντριου Έλιοτ του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό πειραματικής ψυχολογίας “Journal of Experimental Psychology” του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο.

Σέξι το κόκκινο χρώμα για τους άνδρες!

 «Το κόκκινο τυπικά θεωρείται ως σέξι χρώμα μόνο για τις γυναίκες, όμως τα πορίσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι η σύνδεση ανάμεσα στο κόκκινο και στο σεξ ισχύει και για τους άνδρες», δήλωσε ο Έλιοτ. Οι εθελοντές (άνδρες και γυναίκες) κλήθηκαν να βαθμολογήσουν φωτογραφίες ανδρών.

 Οι γυναίκες (αλλά όχι οι άνδρες) θεώρησαν όσους φορούσαν κόκκινο πουκάμισο, σημαντικά πιο ελκυστικούς σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το ίδιο συνέβη και όταν βαθμολόγησαν φωτογραφίες με άνδρες, στις οποίες υπήρχε από πίσω κόκκινο φόντο. Οι γυναίκες επίσης εξέφρασαν μεγαλύτερη επιθυμία να κάνουν σεξ με τους άνδρες στα κόκκινα.

 Ακόμα, οι γυναίκες θεώρησαν τους «κόκκινους» άνδρες αρκετά πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο «στάτους» σε σχέση με τους άνδρες στα μπλε. Επιπλέον, οι γυναίκες δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την επίδραση του κόκκινου χρώματος πάνω τους. Από την άλλη, σύμφωνα με την μελέτη, τα κόκκινα ρούχα δεν κάνουν τους άνδρες να φαίνονται πιο αγαπητοί, ευγενείς ή φιλικοί. Η δύναμη και γοητεία του κόκκινου φαίνεται να συνίσταται ότι στο ότι κάνει τους άνδρες να φαίνονται πιο δυνατοί, πιο ικανοί να αποκτήσουν χρήματα και γενικά πιο πιθανό να ανέβουν στην κοινωνική κλίμακα.

Τι είναι αυτό που “τραβάει” τις γυναίκες στο κόκκινο χρώμα

 Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπέρ του κόκκινου χρώματος παίζουν ρόλο τόσο η βιολογία, όσο και η κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς της Γης το κόκκινο αποτελεί σύμβολο ισχύος και πλούτου.

 Ακόμα και σήμερα, λένε οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες και άλλα άτομα φοράνε κόκκινες γραβάτες για να δείξουν την αυτοπεποίθησή τους. Αλλά και στις κοινωνίες πολλών πιθήκων το κόκκινο χρώμα αποτελεί σύμβολο αρσενικής κυριαρχίας.

«Όταν οι γυναίκες βλέπουν κόκκινο, πυροδοτεί κάτι βαθύ μέσα τους και πιθανώς βιολογικά προσδιορισμένο», τόνισε ο Έλιοτ.

Πηγή enet.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog