Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η χάραξη της πίστας του Austin (HΠΑ)

- Advertisement -
Oι διοργανωτές του Grand Prix των HΠΑ αποκάλυψαν τη χάραξη της πίστας του Austin στο Τέξας,όπου θα διεξάγεται ο αγώνας από το 2012.

Την πίστα σχεδίασε ο Γερμανός αρχιτέκτονας Hermann Tilke, που έχει επιμεληθεί πολλές πίστες που χρησιμοποιούνται στο Πρωτάθλημα της Formula 1 (Sepang, Istanbul Park, Shanghai, Sakhir κ.α.) και η χάραξή της, μήκους 5,47 χιλιομέτρων, παρουσιάζει 20 στροφές.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι η πίστα του Austin συνδυάζει στοιχεία από τις κλασικές πίστες του ’60, με σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως οι μεγάλες ευθείες που ακολουθούνται από κλειστές στροφές, αναγνωρίσιμο δείγμα γραφής του Tilke.

Η πίστα του Austin έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από άλλες πίστες. Το σύμπλεγμα στροφών 3-5 θυμίζει τις στροφές Maggotts/Becketts του Silverstone, οι στροφές 12-15 αντιστοιχούν στο κομμάτι του σταδίου από το Hockenheim, ενώ οι στροφές 16-18 έχουν σχεδιαστεί με τη στροφή 8 του Istanbul Park στο νου. Ωστόσο, η πρώτη στροφή, μια ανηφορική φουρκέτα αποτελεί την προσωπική «υπογραφή» της πίστας του Austin, σύμφωνα με τον διευθυντή της διοργανώτριας εταιρίας του Grand Prix (Full Throttle), Tavo Hellmund.

H πίστα παρουσιάζει αρκετές υψομετρικές διαφορές, με το χαμηλότερο και το υψηλότερο σημείο της να απέχουν 40 μέτρα μεταξύ τους. Το πλάτος της πίστας κυμαίνεται από 12 έως 16 μέτρα, γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα πλατιά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που θα επιτυγχάνουν τα μονοθέσια εκτιμάται στα 320 χ.α.ώ.

Ο Hellmund δήλωσε ότι η πίστα του Austin θα διαθέτει στροφές που θα απαιτούν δέσμευση από τους οδηγούς καθώς τις διανύουν, καθώς επίσης και τεχνικές στροφές που θα δοκιμάσουν τους μηχανικούς σε ό,τι αφορά το στήσιμο του μονοθεσίου.

Το Austin έχει υπογράψει 10ετές συμβόλαιο με τη FOM για τη διεξαγωγή του GP των ΗΠΑ από το 2012. Οι εργασίες για την κατασκευή της πίστας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog