Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αντεπίθεση ξεκινάει από το Ζάγκρεμπ

- Advertisement -

Με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θέλει να αποδράσει η Εθνική Ελλάδας από το Ζάγκρεμπ, όπου απόψε αντιμετωπίζει την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012 (21:30, Mega).

Ύστερα από την ισοπαλία με τη Γεωργία στο Καραϊσκάκη, οι διεθνείς καλούνται να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Μάξιμιρ». Αν έρθει το «διπλό»… ακόμη καλύτερα, αφού η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα έχει πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα – μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγελλε ότι θα αλλάξει το σύστημα της «γαλανόλευκης» από 4-4-2 (σε ρόμβο) σε 4-2-3-1 με δύο αμυντικά χαφ. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα. Στο κέντρο θα παίξουν ο Κατσουράνης με τον Τζιόλη. Πιο μπροστά θα αγωνιστούν ο Σαμαράς (αριστερά), ο Καραγκούνης (στο κέντρο) και ο Τοροσίδης (στα δεξιά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Μιχαηλίδης, Βύντρα, Μανιάτης, Μαλεζάς, Καφές, Νίνης, Κονέ, Μήτρογλου, Γκέκας και Πετρόπουλος. Εκτός έμεινε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος υπέστη διάταση στον έσω πλάγιο του αριστερού του γονάτου στο προχθεσινή προπόνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι αήττητη σε δύο παιχνίδια που έχει δώσει στην Κροατία. Τόσο στα προκριματικά του Μουντιάλ 1998 (1-1 στο Ζάγκρεμπ το ’96) όσο και σε φιλικό στο Βαρτέσκα 3 χρόνια αργότερα (2-2, στην 8η από τις 98 συμμετοχές του Καραγκούνη στην Εθνική) απέσπασε την ισοπαλία.

Πώς θα αγωνιστούν οι Κροάτες

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Σλάβεν Μπίλιτς την Κροατία απέναντι στην Ελλάδα. Ο χρονος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Ρούνιε (τερματοφύλακας), Σρνα (δεξί μπακ), Τσόρλουκα, Σίμουνιτς (κεντρικοί αμυντικοί), Στρνιτς (αριστερό μπακ), Ράκιτιτς, Βουκόγιεβιτς (αμυντικά χαφ), Πέτριτς (αριστερό χαφ), Κράνιτσαρ (δεξί χαφ), Μόντριτς (πιο μπροστά) και Ολιτς (επιθετικός). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπλάζεβιτς, Πλετίκοσα, Σίλντενφελντ, Μπούλιατ, Μπαρτούλοβιτς, Ντούιμοβιτς, Πόκριβατς, Πράνιτς, Γκάμπριτς, Εδουάρδο, Γέλαβιτς και Μάντζουκιτς.

Ο διαιτητής, Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

Ο 45χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το ‘98 και αν και βρισκόταν στην προεπιλογή, δεν σφύριξε στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις (Μουντιάλ 2006, 2010, Εuro 2008). Εχει διαιτητεύσει το Ελλάδα – Ουγγαρία 2-0 το 2007 κι ακόμα τα ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 1-0 (‘02), Βίσλα – Παναθηναϊκός 3-1 (‘05), ΑΕΚ – Αντερλεχτ 1-1 (‘06) και Βέρντερ – Ολυμπιακός 1-3 (‘07). Βοηθοί είναι οι συμπατριώτες του Νόρεστραντ και Γιένσεν και 4ος ο Κέλετ.

  Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της ΕΠΟ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ. Την απαρτίζουν ο πρόεδρος, Σ.Πιλάβιος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Β. Χατζηαποστόλου, ο ταμίας, Γ. Γκιρτζίκης, οι αντιπρόεδροι Αρ. Σταθόπουλος, Ν. Ανασόπουλος και τα μέλη του συμβουλίου, Ν. Προύντζος, Γ. Δεσύλλας, Β. Μαζαράκης, Γ. Σαρρής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog