Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βρέθηκαν οστά σε αποξηραμένη λίμνη

- Advertisement -

Βόσνιοι ιατροδικαστές εντόπισαν μέσα σε μία τεχνητή λίμνη, στην οποία πρόσφατα έγιναν εργασίες αποξήρανσης, την λίμνη Πέρουκατς, τα οστά θυμάτων του βοσνιακού πολέμου.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία τα οστά ανήκουν σε μουσουλμάνους θύματα της πρώτης φάσης του εμφυλίου πολέμου (1992-1995).
“Εντοπίσαμε, ήδη, 250 σκελετούς, ατελείς στην πλειοψηφία τους”, δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο Αμορ Μάσοβιτς, στέλεχος του Ινστιτούτου για τους αγνοούμενους της Βοσνίας, που πρόσθεσε ότι “η ταυτότητα των θυμάτων μπορεί να διευκρινιστεί μόνον με περαιτέρω ενδελεχή έρευνα”.
Ο ίδιος ενημέρωσε, επίσης, ότι “μόνον ένα 10% αυτών των σκελετών είναι σχεδόν πλήρεις”– οι υπόλοιποι, λόγω και του χρόνου που διέρρευσε και του νερού έχουν γίνει “μάζες οστών”.
Πιθανολογείται ότι οι σκελετοί ανήκουν σε Μουσουλμάνους, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Βίζεγκραντ, της ανατολικής Βοσνίας, θύματα των “Σέρβων της Βόσνιας”.
Στην ανωτέρω περιοχή ακόμα αναζητούνται από τις βοσνιακές αρχές 824 κάτοικοι…
Η λίμνη Πέρουκατς είχε σχηματιστεί μετά την κατασκευή φράγματος, τα νερά της δε προήρχοντο (αποξηράνθηκε τώρα) από τον ποταμό Δρίνα, που διαρρέει και την Σερβία.
Στο βοσνιακό εμφύλιο πόλεμο σκοτώθηκαν περίπου 100.000 άνθρωποι, από τους οποίους οι 10.000 παραμένουν ακόμα και σήμερα “αγνοούμενοι”.
Πηγή: skai.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog