Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου

- Advertisement -

Στο τουριστικό θέρετρο San Alfonso del Mar της Χιλής βρίσκεται η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 2008 και …

κατέκτησε ήδη μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
Τα μεγέθη και οι αριθμοί είναι πρωτοφανείς, αλλά όχι εξωπραγματικοί. Η πισίνα λειτουργεί με θαλασσινό νερό συνολικού όγκου 250.000 κυβικών μέτρων που με φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας ανακυκλώνεται συνεχώς.
Το μήκος της φθάνει τα 1.000 μέτρα. Μόνον αυτά τα στοιχεία την κατέστησαν ήδη, όχι μόνον τη μεγαλύτερη στο είδος της, αλλά πολύ μεγαλύτερη από τις μέχρι σήμερα θεωρούμενες τεράστιες δημόσιες πισίνες, όπως η Orthlieb στην Casablanca και η San Alfonso.
Το βάθος του επαναστατικού έργου, που προσελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, φθάνει τα 35 μέτρα και είναι μοναδικό σε design και κατασκευαστικές μεθόδους. Αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του βιοχημικού και επιχειρηματία Fernando Fischmann.
Είναι ίση με 6.000 πισίνες μεσαίου μεγέθους ιδιωτικής κατοικίας, ενώ οι ανέσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέπτη είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένες.
Ο ιδρυτής των Crystal Lagoons πάντως, από τις οποίες εμπνεύστηκε το έργο του δηλώνει: “Φαίνεται πως ο κόσμος έχει τρελαθεί με τις δημόσιες πισίνες, ιδίως σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή όπου γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Εκεί,” λέει ο Fischmann, “οι εταιρείες στοχεύουν στο να δημιουργούν εντυπωσιακούς τεχνητούς παραδείσους, ακόμη και σε περιοχές που κανείς δεν φαντάζεται ότι μπορεί να συναντήσει τέτοιο έργο”.
Η κατασκευή της πισίνας, που κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, διήρκεσε 5 χρόνια. Το ετήσιο κόστος συντήρησής της αναμένεται να κυμανθεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια. “Αυτό το έργο έχει μια δυνατότητα που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη. Ο επισκέπτης έχει την απόλυτη αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια πεντακάθαρη παραλία, χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τόσο εξαιτίας του νερού, όσο και εξαιτίας των υπερσύγχρονων θαλασσίων σπορ”, συμπληρώνει ο Fischermann.
Επόμενος στόχος του εν λόγω κατασκευαστή είναι το Dubai. Eκεί όπου σκοπεύει να φτιάξει κάτι ανάλογο και ακόμη μεγαλύτερο, που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: 24wro

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog