Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουσουλμάνοι θα κατακλείσουν σήμερα το στάδιο της Κορίνθου

- Advertisement -

Την ολοκλήρωση της κορυφαίας θρησκευτικής εορτής τους, του ραμαζανιού, θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί 200 μουσουλμάνοι από όλη την Κορινθία και τους όμορους νομούς.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κορίνθου και στην διάρκειά της οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν για περισσότερη από μία ώρα.

Το ραμαζάνι είναι εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου να αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό. Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.
Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο έχει ειδοποιηθεί και η αστυνομία. Σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ταξίαρχος κ. Θ. Αγόρης ανέφερε: «Έχει ειδοποιηθεί και η αστυνομία όπως συμβαίνει εξάλλου σε τέτοιες περιπτώσεις. Περίπου 200 μουσουλμάνοι αναμένεται να δώσουν το παρόν. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι επιτήρηση και τίποτα άλλο. Θα αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους». Αυτά σε γενικές γραμμές αναφέρει σε δηλώσεις του και ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή είδηση είναι φυσικό να υπήρχε απορία των Κορινθίων για όλο αυτό που γίνεται στη περιοχή τους, κάτι το οποίο δεν πρέπει να έχει συμβεί ξανά».
Πηγή: korinthiannews

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή είναι η αρχή της έντονης ισλαμικής παρουσίας και στο Νομό μας.Το σχέδιο του μουσουλμανικού νότιου τόξου σε εξέλιξη.Οι δικοί μας ταγοί παραμένουν ταγάρια.Ούτε και μπορούν να φανταστούν τι θα επακολουθήσει σε λίγο καιρό που θα υλοποιείται το ξεπούλημα εξ αιτίας του ΔΝΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog