Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρούχα με το κιλό; Εκεί καταντήσαμε;

- Advertisement -

Εναλλακτικά ψώνια second hand: Είπαμε να πέσουν οι τιμές, αλλά όχι και να αγοράζουμε ρούχα πάνω στη ζυγαριά σα να είναι …φέτα. Ένα διακόσια, να τ’αφήσω;

Ναι, σωστά κατάλαβες. Δεν αγοράζουμε μόνο λαχανικά και κρέας με το κιλό. Σειρά ενόψει κρίσης έχει η γκαρνταρόμπα μας.

Τη φαεινή ιδέα που είχαν κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες να ανοίξουν καταστήματα με second hand ρούχα τα οποία εισήγαγαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και τα οποία φυσικά τα πωλούν σε προσφορά σε τιμές χαμηλότερες της αρχικής χοντρικής τιμής τους. Κοινώς «κοψοχρονιάς»!

Να εξηγηθούμε από την αρχή: Όταν λέμε second hand, εννοούμε πως τα ρούχα περνούν από κλίβανο πριν τοποθετηθούν στις κρεμάστρες.
Μαζί με τα used, οι ευρηματικοί επιχειρηματίες εισάγουν και low budget «του κουτιού» ρούχα και πάντα ένα στο σχέδιο, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την μοναδικότητα αυτού που αγοράζεις.

Το πιο οργανωμένο από αυτά τα καταστήματα βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Φρύνης 35, τηλ. 210-7518532 και 210-7518532 (τρόλεϊ 2, 11 και λεωφορείο 203, 204, 054), το οποίο ξεκίνησε με την λογική της «αμερικάνικης αγοράς» που υπάρχει ακόμα στο Μοναστηράκι, αλλά στην πορεία του πράγματος και καθώς η χώρα βυθίζεται οικονομικά, ο ιδιοκτήτης είχε την εξαιρετική ιδέα να το μετονομάσει σε «ρούχα με το κιλό». Στα 500gr η τιμή ανέρχεται στα μόλις 9 ευρώ, δηλαδή ένα πακέτο τσιγάρα και ένας καφές στην πλατεία Συντάγματος (έλεος με την ακρίβεια του καφέ σε αυτή την χώρα).

Αυτά που θα δεις στο εν λόγω κατάστημα είναι επώνυμα και μη επώνυμα ρούχα για όλες τις περιστάσεις, όπως t-shirts, μπλούζες, πουκάμισα, σορτς, βερμούδες, παντελόνια υφασμάτινα και jeans, σακάκια, παλτό, δερμάτινα jackets, καμπαρντίνες, ταγιέρ, ζώνες, καπέλα, μαγιό κι ό,τι άλλο από ρουχισμό χωράει ο νους σου! Το μόνο που δεν υπάρχει και σοφά έπραξαν είναι τα παπούτσια, που όσες φορές να περάσουν και από τον κλίβανο οι μύκητες και τα μικρόβια ελλοχεύουν.

Φυσικά τα ρούχα είναι και αντρικά και γυναικεία. Άρα και το έτερόν σου ήμισι δε θα μείνει παραπονεμένο. Απεναντίας, η ποικιλία στα γυναικεία (ειδικά στα αξεσουάρ) είναι μεγαλύτερη.

Και σ’ ότι αφορά τα νούμερα μην αγχωθείς καθόλου. Φτάνουν μέχρι …60 ελληνικό.

Οι πωλητές είναι οι πιο σιωπηλοί πωλητές που υπάρχουν και σε αφήνουν με την ησυχία σου να ανακαλύψεις αυτά τα οποία ψάχνεις και αν χρειαστείς βοήθεια είναι εννοείται πάντα πρόθυμοι. Αυτός ο έξυπνος τρόπος ανασυγκρότησης της γκαρνταρόμπας έχει διευκολύνει κατά καιρούς και διάφορες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και θεατρικών παραστάσεων εφόσον το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Αν βρεθείς προς τα εκεί για shopping, σού έχουμε μια και καλή συμβουλή: Επίλεξε ελαφριά σε βάρος ρούχα ώστε να επωφεληθείς στο ζύγισμα και σκέψου ότι με 18 ευρώ το κιλό ούτε ψάρια πρώτης κατηγορίας δεν παίρνεις…

Πηγή: stylewatch.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog