Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έκαναν τον πόνο τους… αγάπη!

- Advertisement -

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μία Εβραία γυναίκα, η Suzan Retik, που έχασε το σύζυγο της στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει σε ένα τζαμί στη Βοστώνη.
Ο σκοπός της δημόσιας ομιλίας της είναι να στρατολογήσει εθελοντές για τη μάχη που δίνει ενάντια στη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό στο Αφγανιστάν.

Έχετε καταλάβει πολύ σωστά και δε έχει γίνει παρεξήγηση. Η γυναίκα αυτη καθώς και μία ακόμα, η Pattie Quigley, η οποία επίσης έχασε τον άντρα της στην επίθεση, κατάφεραν να κάνουν «τον πόνο τους κουράγιο» ξεκινώντας μία εκστρατεία για να βοηθήσουν το λαό του Αφγανιστάν.

Η ιστορία έχει ως εξής. Οι δύο γυναίκες είναι γειτόνισσες και έχουν χάσει τους άντρες τους, εν όσο ήταν έγκυες, στην κατάρρευση των δίδυμων πύργων. Οι δύο χήρες, λοιπόν, μέσα στη θλίψη τους, διαπίστωσαν ότι από την πλευρά του «εχθρικού Αφγανιστάν» οι χήρες έφταναν το μισό εκατομμύριο ένω, εν μέσω του πολέμου που ακολούθησε ενδεχομένως να εφτάσαν και στο ένα εκατομμύριο.

Έτσι, ενώ το Αμερικανικό κράτος απάντησε στην επίθεση με αποβάσεις και ρουκέτες, οι δύο γυναίκες απάντησαν με Αγάπη. Ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ με σκοπό να καταπολεμήσουν τη φτώχεια -όσο μπορούσαν- σε αυτήν την τριτοκοσμική χώρα. Τελικά κατάφεραν να συστήσουν έναν οργανισμό με το όνομα «Πέρα από την 11η Σεπτεμβρίου», με τον οποίο κατάφεραν να βοηθήσουν πάνω από χίλιες χήρες να συστήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, ενώ ο αριθμός όλο και αυξάνεται. «Περισσότερες δουλειές λιγότερη βία», λέει η Suzan Retik, και συνεχίζει » Θα ήταν μάταιο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά η αλλαγή από κάπου πρέπει να ξεκινήσει».

«Θα ήταν μάταιο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά η αλλαγή από κάπου πρέπει να ξεκινήσει»

Ο Πολ Μπάρκερ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής των δραστηριοτήτων της «CARE» στο Αυγανιστάν λέει για τις δύο γυναίκες: » Μπορώ μονάχα να φανταστώ πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν η Κυβέρνηση του έθνους μας καθοδηγούνταν περισσότερο από τα οράματα των ανθρώπων για την κατασκευή γεφύρων, μεταφορικά και κυριολεκτικά ανάμεσα στις δύο χώρες».

Τέλος, για την προσπάθεια των δύο γυναικών, έχει γυριστεί ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πάvω από την Πίστη» (Beyond Belief).

Έτσι, έχοντας από τη μία αυτές τις γυναίκες που μέχρι σήμερα προσπαθούν να βοηθήσουν και όχι να πολεμήσουν την «αντίπαλη χώρα», και από την άλλη έναν Ευαγγελιστή ιερέα που έχει δηλώσει πως την 11η Σεπτεμβρίου (δηλαδή αύριο) έχει σκοπό να κάψει πολλά αντίτυπα του Κορανίου – παρά τις αντίθετες εκκλήσεις διπλωματών- καθιστώντας τον εαυτό του την προσωπoίηση της μισαλλοδοξίας, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα:
Ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στο να τον αλλάξουμε.

Πηγή: plats.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog