Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τη Δευτέρα αρχίζουν τα σχολεία…

- Advertisement -

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν σε ολόκληρη τη χώρα 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς, σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι:

«οι Κασσάνδρες έκαναν προσθαφαιρέσεις και έβγαζαν το συμπέρασμα ότι θα λείπουν 20.000 εκπαιδευτικοί. Και θα ήταν έτσι η κατάσταση, αν αφήναμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο.

Όπως πρόσθεσε η υπουργός, ως τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει και το νέο μέτρο της «κάρτας σχολείου», μέσω του οποίου θα φαίνεται πού και ποια είναι τα εκπαιδευτικά κενά, πόσοι εκπαιδευτικοί και ποιων ειδικοτήτων υπηρετούν σε κάθε σχολείο κ.λπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, φέτος διορίστηκαν 2.825 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Επίσης, μέχρι σήμερα, διορίστηκαν 6.337 αναπληρωτές, ενώ υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον περίπου 9.000 αναπληρωτών. Περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί, που ήταν αποσπασμένοι και δεν βρίσκονταν στα σχολεία, επιστρέφουν, και υπάρχει πλεονάζον προσωπικό 4.277 εκπαιδευτικοί, που θα καλύψουν ανάγκες στην πρωτοβάθμια, ή σε ΙΕΚ, ή και σε γραφεία εκπαίδευσης.

Δηλαδή, λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν συνολικά 2.645 εκπαιδευτικά κενά, τα οποία το Υπουργείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλύψει με αναπληρωτές. Πέρσι τον Νοέμβριο έλειπαν από τις τάξεις 8.000 εκπαιδευτικοί.

Τον τελικό, ωστόσο, αριθμό των εκπαιδευτικών κενών δεν μπορεί να έχει το υπουργείο Παιδείας πριν ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστωθεί πόσοι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν ή πόσοι παίρνουν εκπαιδευτικές ή αναρρωτικές άδειες.Σε ό,τι αφορά, όμως, την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ), ή όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλε

ίται «δωρεάν φροντιστήριο μέσα στα σχολεία», θα συνεχίσει να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μικρά σχολεία και σ΄εκείνα, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Στα υπόλοιπα σχολεία, όπου χρειάζεται, θα γίνεται μέσω Ίντερνετ.

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι ποσοστό 87% των βιβλίων θα βρίσκονται τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στα σχολεία, τα δε υπόλοιπα θα είναι στα χέρια των μαθητών λίγες ημέρες μετά. Η μικρή αυτή καθυστέρηση, πάντως, οφείλεται στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή …1.350.000 μαθητές διά 160.000 ίσον 8.4 μαθητές ανά εκπαιδευτικό. Τι ωραία!! Φέτος θα έχουμε την καλύτερη χρονιά!!! Μπράβο Κα Διαμαντοπούλου.!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog