Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανατροπή και νίκη Οζιέ στην Ιαπωνία

- Advertisement -

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι ο μεγάλος νικητής του 10ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλι στην Ιαπωνία, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη του για φέτος.


Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο άτυχος Πίτερ Σόλμπεργκ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάρι Λάτβαλα.

Ο οδηγός της Citroen Junior, Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα, δικαιώνοντας τους υπεύθυνους που εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες του στο χώμα. Ο Οζιέ ξεκίνησε την τρίτη και τελευταία ημέρα από τη δεύτερη θέση, όμως κατάφερε να κερδίσει δύο ειδικές και να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το μηχανικό πρόβλημα του Πίτερ Σόλμπεργκ.

Ο Οζιέ βρισκόταν 5,4″ πίσω από τον Σόλμπεργκ στο τέλος της 2ης μέρας, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καλύτερη θέση του στο δρόμο και να καλύψει τη διαφορά, κερδίζοντας τελικά με 15,7″.

“Είναι καταπληκτικό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος”, τόνισε ο Οζιέ, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ιαπωνία. “Φτάνοντας εδώ νόμιζα ότι θα ήταν ένα δύσκολο ράλι για μένα, γιατί δεν μου αρέσουν οι τόσο σκληρές ειδικές και ήταν η πρώτη μου φορά. Αλλά αμέσως βρήκαμε καλή αίσθηση και καλό ρυθμό και τώρα κερδίσαμε, άρα είναι τέλεια”.

Ο Σόλμπεργκ ίσως να μπορούσε να προβάλλει μεγαλύτερη αντίσταση στον Οζιέ, αν δεν αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στην ανάρτηση του ιδιωτικού Citroen C4 WRC του στο απογευματινό loop της Κυριακής.

Τελικά αρκέστηκε στην 2η θέση, μία μπροστά από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο φινλανδός της Ford ανέκαμψε από ένα πρόβλημα στον άξονα και κατάφερε να αρπάξει το βάθρο από τον Ντάνι Σόρντο, ο οποίος σε αυτό τον αγώνα συμμετείχε με την Citroen Junior.

Μεγάλος άτυχος ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος βγήκε εκτός δρόμου, όταν δεν άκουσε καλά τις οδηγίες του συνοδηγού του.

Ο 11ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι θα γίνει στην Γερμανία (30/9-3/10).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Οζιέ, Citroen, 3:10:26.4

2. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, +15.7

3. Λάτβαλα, Ford, +26.0

4. Σόρντο, Citroen, +35.2

5. Λεμπ, Citroen, +53.3

6. Χιρβόνεν, Ford, +1:13.5

7. Χ. Σόλμπεργκ, Ford, +3:03.1

8. Βιγιάγκρα, Ford, +10:17.9

9. Κετόμα, Ford, +14:47.1

10.Πρόκοπ, Ford, +15:20.8

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog