Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το σεξ κάνει όντως καλό στην υγεία;

- Advertisement -

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α, ή IgA, σύμφωνα με ερευνητές από την Πενσυλβανία. Πρόκειται για ένα αντίσωμα, που μπορεί να σας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και τις λοιμώξεις.

Επίσης το σεξ σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες. 30 λεπτά σεξουαλικής επαφής είναι αρκετά για να κάψετε 85-100 θερμίδες. Από την άλλη βέβαια με το σεξ καίτε περίπου τις μισές θερμίδες από αυτές που θα καίγατε με μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο.

Οι άνδρες, που στα 20 τους, εκσπερματώνουν περίπου πέντε φορές την εβδομάδα θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Για κάποιο λόγο όμως η συσχέτιση αυτή δεν φαίνεται να συνεχίζεται για τους άνδρες μετά τα 30.

Το σεξ εξάλλου έχει συνδεθεί με συναισθήματα ευτυχίας, γεγονός που εξηγείται από ορισμένες μεταβολές στη χημεία του σώματος.

«Ένα πράγμα που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες», δήλωσε ο Dr. Eli Coleman, καθηγητής σεξουαλικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Minnesota.

«Μπορεί όμως αυτό να μην έχει να κάνει με το ίδιο το σεξ αλλά με τη φυσική επαφή», πρόσθεσε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog