Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος Εποχής από τον φίλο μας Θωμά Χρηστίδη

- Advertisement -

Είχα καιρό να γράψω άρθρο και αυτό όχι από αδιαφορία για τα όσα συμβαίνουν αλλά λόγω υποχρεώσεων.

Μάζευα πολλά αυτό τον καιρό, πάρα πολλά, και με πνίγουν, όπως πνίγουν και σάς, και βλέπω με θλίψη πως υπάρχει πάλι μεγάλη κινητοποίηση για τις δημοτικές εκλογές, όχι από τους ενδιαφερόμενους, αυτοί καλά κάνουν και έτσι πρέπει, αλλά από πολύ κόσμο!
Μυαλό δεν βάλαμε, καλά να πάθουμε!
Αν εξαιρέσω αυτόν που ενδιαφέρεται για το μέλλον του παιδιού του το οποίο φιλοδοξεί να διορίσει κάπου σε κάποια υπηρεσία του δήμου, η αυτόν που ενδιαφέρεται για το δικό του μέλλον οι υπόλοιποι μου λέτε γιατί τρέχετε?
Άντε να βάλω και μερικούς για … λόγους δίαιτας, οι υπόλοιποι? Υπάρχει κανείς σκεπτόμενος που να πιστεύει ότι υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος με…. όραμα?
Αυτό πια το όραμα έχει καταντήσει γελοιότητα!
Δεν υπάρχουν πια οράματα, για τον απλό λόγο ότι ο κόσμος έγινε ένα μικρό χωριό και ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
Ξέρουμε πλέον ότι όλα αυτά τα «πρωτοποριακά που κατά καιρούς μας εισαγάγουν διάφοροι κομπογιαννίτες πολιτικοί είναι εδώ και δεκαετίες στην καθημερινότητα πολλών πολιτών άλλων χωρών.
Για αυτό μην βλέπω τόσο φανατισμό και ενδιαφέρον για το τι είπε ο ένας υποψήφιος για το τι είναι ο άλλος υποψήφιος γιατί καημένοι μου θυμίζετε πολίτες της Ζιμπάμπουε!
Υποστηρίξτε όποιον θέλετε αλλά οχι με αυτό το πάθος!
Κοιτάξτε να έχετε πάθος στο κρεβάτι και αφήστε το πολιτικό πάθος – γίνεστε απλά γελοίοι.
Διανύουμε ελπίζω την τελευταία τετραετία ανοχής στους άχρηστους πολιτικούς, αυτούς που στόχο έχουν την διαχείριση των δημοσίων ταμείων την αυτοπροβολή και την αδιαφορία προς την χώρα.
Υπάρχει αλήθεια κάποιος εκτός κομματόσκυλων εννοείται που ελπίζει ότι θα υπάρξει από την υπάρχουσα γενιά των πολιτικών μας αυτός που θα πονέσει για την χώρα του? Αυτός που θα ενδιαφερθεί για τους φτωχούς και τους πλούσιους με αγάπη και φροντίδα ώστε να μην αδικείται κανείς από αυτούς?
Πότε πια θα αρχίσουμε να κάνουμε την οργή μας έργο?
Πότε πια θα αφήνουμε τους επίδοξους εραστές του εισοδήματός μας να μιλάνε μόνοι τους στις οργανώσεις τους?
Δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος παπαγάλος να ρωτήσει τον Παπανδρέου τι θα γίνει με το σύνταγμα και την ασυλία των κλεφτών.
Ούτε ένας δεν τον ρώτησε πως ένας άχρηστος που δεν μπορεί ούτε τα οικονομικά του κόμματος του να σουλουπώσει θα μπορέσει να φτιάξει τα οικονομικά του κράτους!
Ούτε ένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τι θα γίνει με την δικαιοσύνη και τους επίορκους δικαστές, αυτούς που πίσω από την γραφειοκρατία κρυβόμενοι αφήνουν οικονομικούς εγκληματίες και διαφεύγουν στο εξωτερικό.
Ούτε ένας δεν βρέθηκε να του πει τι θα γίνει με τις εφημερίδες που τα οικονομικά τους δεν βγαίνουν μεν, αλλά μπορούν και δωρίζουν ταινίες, πορνοταινίες, σπίτια ταξίδια και λοιπά, από που αλήθεια βγάζουν τα προς το ζείν?
Και εγώ θα τον ρώταγα όχι για να τον φέρω σε δύσκολη θέση αλλά για να δω τι θα απαντήσει απλά πότε θα δουλέψει μήνες τώρα όλο αυτό το δημοσιουπαλληλικό κοπάδι που λέγεται κυβέρνηση, μέχρι στιγμής μόνο το ΔΝΤ δουλεύει και κυβερνάει! Εγώ όχι μόνο δεν τον πίστεψα στην ομιλία του στην ΔΕΘ, όχι μόνο απογοητεύτηκα από την συνέντευξη τύπου που έδωσε αλλά έβαλα μυαλό και αποφάσισα πια ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή για κανέναν από εμένα!
Και έτσι για μια επίκαιρη νότα σταματήστε να ασχολείστε με το μνημόνιο πια! Αφού υπογράφηκε δεν γίνετε τίποτα, αν θέλετε τι μέλει γενέσθαι ψάξτε να δείτε τι έγινε στην Αργεντινή, στην Τουρκία, στην Αγγλία πιο παλιά κ.ο.κ. Μη σας κοροϊδεύουν και μη σας πιάνουν κώτσους…
Και επειδή ο νταλκάς πολλών είναι πότε θα βγούμε από αυτό απλά δυόμιση χρόνια από τότε που μπήκαμε!
Σταματήστε να ασχολείστε με θέματα συζήτησης και περάστε σε δράση!
Τέλος οι συζητήσεις, ήρθε ο καιρός των πράξεων και του αγώνα.
Και όσοι ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ και αγανακτείτε από μέσα σας για αυτά που γράφω να πάτε να πνιγείτε (και εγώ μαζί σας γιατί και εγώ αυτούς τους απαράδεκτους ψήφισα!).
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ … Το πήρατε χαμπάρι? Χρηστίδης Α. Θωμάς

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. γεια στην "πενα" σου ρε φιλε… δυστυχως η επανασταση του καναπε και του πληκτρολογιου ειναι η νεα μοδα που προωθειται ακομα και απο το ιδιο το συστημα… τα γραφεις, σου περναει, βλεπεις και μια τσοντα στο ιντερνετ και πας για υπνο εχοντας κανει το καθηκον σου προς τον εαυτο σου και προς την κοινωνια που σε ανεχεται, οσαν παρασιτο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog