Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απανθρωπιά χωρίς τέλος για 20χρονο

- Advertisement -

Η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχουν αναγκάσει έναν 20χρονο με σπαστική τετραπληγία να παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του.

Ο ΟΠΑΔ δεν έχει δώσει την έγκριση για τη χρηματοδότηση ειδικού αναπηρικού καροτσιού που χρειάζεται ο Βασίλης και στοιχίζει περίπου 8.500 χιλιάδες ευρώ, ποσό στο οποίο η οικογένειά του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Το 20χρονο αγόρι δεν μπορεί να κρατηθεί στο καρότσι που έχει, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τοποθετεί μαξιλάρια και κουκλάκια για να ακουμπάει το κεφάλι του. Η μητέρα του 20χρονου, Χριστιάνα Τσιρίκου, που έχει καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση από τον Νοέμβριο του 2009 και ακόμα περιμένει, μιλά στο «Εθνος» και ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσει ο γιος της να πάει στο σχολείο, αφού αυτή είναι και η μοναδική του διέξοδος.
«Ο Βασίλης χρειάζεται το ειδικό καροτσάκι και εγώ δεν έχω άλλους πόρους εκτός από την αναπηρική σύνταξη. Για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο καροτσάκι θα πρέπει να απευθυνθούμε σε εταιρεία στην Αθήνα, η οποία χρειάζεται 2.500 ευρώ προκαταβολή. Δεν έχω αυτά τα χρήματα. Σχεδόν ένα χρόνο ο γιος μου παραμένει στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί η υγεία του» τονίζει η 44χρονη γυναίκα.
Το 20χρονο αγόρι δεν μπορεί να κρατηθεί στο καρότσι που έχει, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τοποθετεί μαξιλάρια και κουκλάκια για να ακουμπάει το κεφάλι του. «Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ αυτό που δικαιούται ο Βασίλης» επιμένει η μητέρα του.
Σχολική χρονιά
Τη Δευτέρα ξεκινά η σχολική χρονιά. Ο Βασίλης φοιτά στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας, αλλά μάλλον φέτος δεν θα καταφέρει να συναντήσει τους συμμαθητές του, αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς το ειδικό καροτσάκι. Ο διευθυντής του σχολείου Σπύρος Μαρίνης ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Επίσης, οι αρμόδιοι της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» θα προσφέρουν ένα μέρος από το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του καροτσιού, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει κάνει ήδη ορισμένες ενέργειες μήπως και επισπευσθούν οι διαδικασίες στον ΟΠΑΔ.

Πηγή:ΕΘΝΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog