Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διαστημική η Μπαρτσελόνα 5-1 τον ΠΑΟ

- Advertisement -

Σε οδυνηρή υπενθύμιση για τον Παναθηναϊκό -και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο- εξελίχθηκε η πρεμιέρα στο Champions League, απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» εμφανίστηκαν μια ταχύτητα πάνω από τους «πράσινους» και προσφέροντας μια από τις γνωστές ποδοσφαιρικές τους παραστάσεις, επικράτησαν με το βαρύ 5-1.

Δύο λεπτά -όσα μεσολάβησαν μέχρι να ισοφαρίσει ο Μέσι το γκολ του Γκοβού- κράτησε το «όνειρο» για την ομάδα του Νιόπλια…

Πώς έπαιξε

Το σύστημα «χριστουγεννιάτικο δέντρο» (4-3-2-1), με το οποίο όντως είχε κάνει… γιορτή στο Μιλάνο, χρησιμοποίησε ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος. Στην τριάδα των χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο (αντί του Καραγκούνη που αναμενόταν), Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά) και Γκοβού (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Καλύτερα μην τους… αγρίευε!

Κι όμως ξεκίνησε τόσο καλά… Η αναμενόμενη «κατηφόρα» του πρώτου εικοσάλεπτου -απόρροια της φούριας που έφερε η… Έρκουλες- πέρασε δύσκολα, αλλά «αναίμακτα». Όταν έδωσε, δε, τη θέση της στην ψυχρολουσία που δημιούργησε ο Γκοβού (απευθείας συστημένη από το μαγικό τακουνάκι του Σισέ), το όνειρο έμοιασε λιγότερο άπιαστο από ποτέ… Για λίγο, όμως…

Πριν περάσουν δύο λεπτά, ο Τσάβι εμφάνισε την μπάλα «στο πιάτο» του Μέσι (και στην πλάτη της, ασθμαίνουσας αριστερής πλευράς του Παναθηναϊκού) και του έδινε το δικαίωμα να πετύχει το -διπλής σημασίας- γκολ: Εκείνο που αφαίρεσε το όποιο άγχος δημιουργήθηκε στο «Καμπ Νου» και επέτρεψε ταυτόχρονα στους «μπλαουγκράνα» να… βγάλουν το playstation.

Διότι αν το δεύτερο γκολ, από τον Βίγια, ήταν τόσο «φτηνό» που δεν θα έπρεπε να το δεχθεί ούτε εκεί ο Παναθηναϊκός (η άμυνα αδράνησε χαρακτηριστικά στο κόρνερ του Τσάβι), εκείνο του Μέσι (αφού έπαιξε… δύο φορές το «1-2» με τους Τσάβι και Πέδρο) φάνταζε δυνατό μόνο σε παιχνίδι ηλεκτρονικής φαντασίας.

…αφού δεν ήπιε, «κέρασε»!

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν φάνηκε να… ηρεμεί ιδιαίτερα τους παίκτες του Γκουαρντιόλα, που επέστρεψαν αποφασισμένοι να προσφέρουν κι άλλα γκολ στο κοινό τους. Η επιπολαιότητα του Καντέ, δε, (άτσαλο μαρκάρισμα στον Μέσι) θα μπορούσε να τους έχει… συνδράμει από νωρίς σε αυτό, αλλά ο παθών είδε τον Τζόρβα να του χαλάει το χατ τρικ από τη βούλα.

Αυτό, ωστόσο, έμελλε να λειτουργήσει… αρνητικά στο τέλος για τους «πράσινους». Η κακή εκτέλεση του Μέσι του βγήκε σε πείσμα, ο Αργεντινός «έφτιαξε» με δύο διαφορετικούς τρόπους γκολ (πρώτα επιχειρώντας το… αδύνατο από τη γραμμή του άουτ και έπειτα «σκάβοντας» με μαεστρία) και οι Πέδρο και Άλβες απλά ολοκλήρωσαν την ποδοσφαιρική παράσταση, στην οποία αποδείχθηκε απλά… καλεσμένος απόψε ο Παναθηναϊκός.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όποια Ελληνική ομάδα και να έπαιζε το ίδιο χάλια θα ήταν.Αφού στην Ελλάδα παίζουμε με 1η και 2α και αυτοί βρίσκονται στην 5η και 6η πως να τους προλάβουμε;; Βέβαια πέσανε πάνω στο φαντασμένο ΠΑΟ που νομίζει ότι έγινε σοβαρή ομάδα.Δεν πειράζει τη Κυριακή θα κερδίσει τη Καβάλα και …..ολά καλά για εμάς τους χαχόλους φίλαθλους θα ξεχάσουμε τη 5αρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog