Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, όλη η Ελλάδα πάγωσε.
Η είδηση ότι έναν νεαρό αγόρι ηλικίας 15 ετών, σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού, κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή.
Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος αναδείχθηκε σε ήρωας και τώρα, δύο χρόνια  μετά, πρωταγωνιστεί στο βιβλίο των αθλητών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη, με τίτλο ”Μαραθώνιος ονείρων”.

”Εκείνο το βράδυ του τραγικού συμβάντος επέστρεψα στο σπίτι αργά και έμαθα τα νέα από την τηλεόραση. Ένιωσα τον φόβο που είχε καλύψει όλη την Αθήνα. Στη μέση της νύχτας σκέφτηκα πως αυτή πρέπει να είναι η αρχή του βιβλίου. Φέτος ένα ειρηνικό, ξεχωριστό γεγονός, όπως είναι ο Μαραθώνιος, ας είναι μια ευκαιρία για τους νέους που έχουν μόνο ειρηνικά κίνητρα. Με αυτά τα παιδιά πρέπει να είμαστε μαζί”, δηλώνει ο κύριος Μιχαλόπουλος στην Espresso.

Ενώ η κυρία Βερούλη προσθέτει: ”Είναι ένα γεγονός που άγγιξε τους εφήβους. Και καθώς κάθε γενιά αναζητεί τους δικούς της ήρωες, θεωρώ ότι στο πρόσωπο του Αλέξη, οι νέοι βρήκαν τον αντιπρόσωπό τους. Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι δεν ταιριάζει και να το θεωρήσουν υπερβολικό. Εμείς ζήσαμε ένα Πολυτεχνείο και η νέα γενιά οφείλει να ζήσει και να γράψει τη δική της ιστορία”.

Στόχος του βιβλίου είναι να να αγγίξει την πλευρά του αγώνα μέσα από ταμάτια και τη ψυχή ενός εφήβου που βλέπει τον αγώνα ως ευκαιρία για να κάνει τους άλλους να τον προσέξουν.

tlife