– Εμφανίζεται γνωστός καθηγητής- ιατρός του Πανεπιστημίου Αθηνών (! ! !) να έχει αγοράσει κρεμμύδια (! ! !) συνολικής αξίας 2.200.000 ευρώ με τα οποία ζητούν επιστροφή ΦΠΑ154.000 ευρώ ! ! ! – Εμφανίζεται σουβλατζίδικο από την Πελοπόννησο να έχει αγοράσει …

κρεμμύδια, πατάτες 3.300.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 363.000 ευρώ.

– Εμφανίζεται μικρομάγαζο από χωριουδάκι της Αργολίδας να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 440.000 ευρώ.

2) Αφού κάνουν έναρξη σε κάποια εφορία στην συνέχεια εξαφανίζονται. Βρέθηκαν όμως από τον έλεγχο.

– Εμφανίζεται έμπορος από την Αθήνα, που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων, να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες, αξίας 14.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν 30 αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.540.000 ευρω ! ! !

Η είδηση πέρασε στα ψιλά, ενώ αντίθετα έπρεπε τουλάχιστον να μας προβληματίσει. Αν πεισθούμε τελικά ότι η κρίση που περνάμε είναι ζήτημα 100 ή 200 ευρώ, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι και ως άτομα και ως κοινωνία.

Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα βολευτήκαμε όλοι στην ευκολία μας. Εύκολα λεφτά, εύκολα έξοδα , εύκολα ξανοίγματα, εύκολα έφταιγε πάντα ο άλλος , εύκολα τα ρίχναμε στο πολιτικό σύστημα και στους πολιτικούς ( τους οποίους μετά συγχωρήσεως δηλαδή, εμείς ψηφίζουμε κατά συρροή), στην άδικη κοινωνία γενικά.

Η είδηση λοιπόν μιλούσε για χιλιάδες (σωστά διαβάσατε, χιλιάδες) περιπτώσεις μικροκαλλιεργητών των 4 και 5 στρεμμάτων οι οποίοι έκοβαν μαϊμού τιμολόγια της τάξης των 300.000 και 400.000 ευρώ σε καρότα, πατάτες κι άλλα κηπευτικά, κι έπειτα πήγαιναν σαν κύριοι στις εφορίες και εισέπρατταν από αυτές, επιστροφή ΦΠΑ (!) 25.000 και 30.000 ευρώ….

Προφανώς από αυτούς τους χιλιάδες πρωτοποριακούς αγρότες, οι περισσότεροι θα παίρνουν και το τρακτέρ τους και θα κλείνουν τους δρόμους για την αντιαγροτική πολιτική της εκάστοτε κάκιστης κυβέρνησης….

Το πόσο κοστίζουν στο δημόσιο και στην οικονομία γενικότερα αυτές οι… επετειακές πλέον αγροτικές κινητοποιήσεις, δεν το γνωρίζω. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι όλο και κάποια επιχορήγηση περισσεύει για την πάντα συμπαθή τάξη των αγροτών, υπολογίστε το σύνολο του κόστους. Οι περιπτώσεις… άγριων ιστοριών είναι χιλιάδες, όπως ακριβώς χιλιάδες είναι και οι λόγοι που μπήκαμε σε επιτήρηση….

topontiki.gr