Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Κινήματος Ενεργών Πολιτών

- Advertisement -

Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών έχοντας ως φάρο τις πανανθρώπινες αξίες και λαμβάνοντας υπόψη το παγκόσμιο γίγνεσθαι πηγαίνει ανάποδα στον πολιτικό ρου, παρουσιάζοντας τις θέσεις και αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων.

Αντιλαμβανόμενο τις σύγχρονες επιταγές, προχωρεί στη δική του παρέμβαση, επιλέγοντας καθημερινά την ανατροπή και τη ρήξη με το χθες, βάζοντας μπροστά και στην πρώτη γραμμή του πολίτες, επιχειρώντας να προκαλέσει τη συνένωση προόδου των υγιών δυνάμεων, έτσι ώστε να πορευθούμε στη νέα εποχή που διαμορφώνεται για το νέο δήμο.
Ο οικολογικός προσανατολισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ και αποτελεί την καθημερινή πρακτική σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες.
Μόνον έτσι θα επιτευχθεί η πρωτοπορία έναντι των γειτόνων μας για να μπορέσει ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, να καταστεί σε σύντομο διάστημα ο leader όχι μόνον της περιοχής, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.
Προχωρώντας αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι διεκδικούμε το μέλλον πιστεύοντας στην αρχή ότι η ευημερία των πολιτών θα εξασφαλισθεί μέσα από την υγιή ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου.
Ο νέος δήμος Λουτρακίου Περαχώρας υπηρετώντας στην πράξη τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, θα σεβασθεί την ιστορία του, θα τη χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί προς το μέλλον.
Αυτό προϋποθέτει την αναγνώριση της Περαχώρας ως ιστορικής έδρας του δήμου και στο νέο της Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, να πραγματοποιούνται οι πανηγυρικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Στο νέο δήμο που δημιουργείται, ο σεβασμός της αξίας του πολίτη επιβάλλεται και πρέπει να αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της κάθε ηγεσίας.
Από την πλευρά τους, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν πάνω από το ατομικό τους μικροσυμφέρον, το συμφέρον του δήμου.
Επιβάλλεται να γίνει συνείδηση ότι ο κάθε πολίτης προστατεύει το δήμο και το περιβάλλον του.
Ο δήμος πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί τη λυδία λίθο του νέου δήμου.
Όταν αυτό γίνει συνείδηση καθημερινότητας, ως σκέψη και πρακτική, τότε θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ευοίωνη προοπτική.
Η αυγή του 2011, θα μας βρει με ένα νέο καθεστώς. Ενεργοποιείται πλέον ο «Καλλικράτης», ο οποίος αν και αυξάνει τις αρμοδιότητες, περικόπτει δραστικά λόγω του αντικοινωνικού μνημονίου τους πόρους που έχει άμεση ο νέος δήμος.
Κατά συνέπεια, εκ των πραγμάτων καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν υψηλούς πόρους, αφενός δεν παρουσίασαν το ανάλογο παραγόμενο έργο, αφετέρου υπερχρέωσαν αναίτια το δήμο, με συνέπεια να καταστήσουν λόγω των εν γένει αδυναμιών τους, δυσοίωνη την προοπτική του.
Απαιτείται λοιπόν, άμεση και ενδελεχής επανεξέταση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτό το χρέος, εισερχόμενοι στην ουσία τους για τη μείωση δαπανών που συμφωνήθηκαν και στην ουσία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog