Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η απεργία των φορτηγατζήδων δημιουργεί ελλείψεις στην αγορά.

- Advertisement -

Μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, τονίζουν..
..αρμόδιοι παράγοντες. Οι επαγγελματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τρίτη, οπότε…
αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, ενώ την Κυριακή παρατάσσουν 100 ακόμη βυτιοφόρα κατά μήκος των εθνικών οδών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, οι διεκπεραιώσεις των παραγγελιών γίνονται με δόσεις τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εάν συνεχιστεί αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα στους εμπόρους.
Kαταγγελίες για προπηλακισμούς
Την ίδια στιγμή η αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης.
Ιδιαίτερες καταγγελίες έχουν γίνει για την περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.
Η αστυνομία δρα «πυροσβεστικά», όπως αναφέρουν αξιωματικοί του σώματος, με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

Δεν αποκλείονται διώξεις

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και αν παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δεν απέκλεισε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ η αστυνομία έχει ρητή εντολή να μην επιτρέψει στα φορτηγά να πορευτούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στην εθνικη Αθηνών-Κορίνθου υπάρχουν οχήματα και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι και στα διόδια Κορίνθου.

Στην Αθηνών – Λαμίας είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επισης στον κόμβο Μαρκόπουλου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.
πηγή: fimotro

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog