Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ: “Κανένας να μη χάσει τη δουλειά του”

- Advertisement -

Κάλεσμα στους εργάτες και τις εργάτριες της «FULGOR» να προχωρήσουν σε κατάληψη του εργοστασίου, περιφρούρηση των εμπορευμάτων και των μηχανημάτων, καθώς και σε ανυποχώρητο αγώνα με όλες τις μορφές «μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση με ευθύνη της να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων», απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ.

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε άλλη μια γενική συνέλευση, όπου το εργοδοτικό σωματείο εξακολουθεί να «παίζει» το παιχνίδι της εργοδοσίας, αφού, τελικά, δεν αποφασίστηκε τίποτα, όταν την ίδια στιγμή, η εργοδοσία συνεχίζει και προωθεί τα σχέδια για «εθελούσιες» εξόδους των εργαζομένων. «Η FULGOR», τονίζει η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ, «παράγει προϊόντα απαραίτητα για τον τομέα της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών και γι’ αυτό τη γλυκοκοιτάζουν επενδυτές. Τώρα ο όρος που βάζει ο καινούριος επενδυτής για να αγοράσει την επιχείρηση είναι να την πάρει καθαρή από τους εργαζόμενους που δουλεύουν σήμερα εκεί για να τους αντικαταστήσει με άλλους, φτηνότερους, χωρίς δικαιώματα για να αυξήσει την κερδοφορία του».
Και τονίζει: «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Το κύριο αυτή τη στιγμή είναι να απαιτήσουμε κανένας να μη χάσει τη δουλειά του. Καμία εθελούσια έξοδος και καμία αποζημίωση δε λύνει κανένα πρόβλημα. Αυτό που θα μας κάνει πιο δυνατούς είναι να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας! Ούτε βήμα πίσω! Οτιδήποτε άλλο είναι εις βάρος μας και πρέπει να μας προβληματίσει ότι μας το προτείνουν οι αντίπαλοί μας!».

Πηγή: e-istos

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog