Αλλά μόνο σε ένα από τα δύο φύλα…
Το αλκοόλ βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα αυστραλών ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να καταρρίψουν την επικρατούσα άποψη ότι το αλκοόλ προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.580 αυστραλοί άνδρες και εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Ιατρικών Ερευνών Keogh.
Η ιδανική ποσότητα αλκοόλ!

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι καταναλώνουν συστηματικά μέτριες ποσότητες αλκοόλ, ανέφεραν 30% λιγότερα σεξουαλικά προβλήματα, από αυτούς που πίνουν μέχρι να… σωριαστούν.
  Σε όσους έπιναν μέχρι τέσσερα ποτά την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα, βρέθηκε ότι έχουν την συχνότητα και ποιότητα στύσης που επιθυμούν. Όσοι έπιναν περιστασιακά, όπως το Σαββατοκύριακο, ή σε κάποιο πάρτι, είχαν μικρότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας από αυτούς που έπιναν μόνο μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερα συχνά.
Η κατάχρηση έχει αντίθετα αποτελέσματα!

 Αυτοί πάντως που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να τα «πάνε χάλια» στο κρεβάτι, ήταν μέθυσοι που σταμάτησαν το ποτό, οι καπνιστές και όσοι έπασχαν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κατάχρηση αλκοόλ είναι αυτή που προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία και όπως προκύπτει από τη μελέτη τους, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί.

Πηγή tanea.gr