Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τέταρτος Μεξικανός δήμαρχος νεκρός

- Advertisement -

Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος μιας μικρής κωμόπολης στη μεξικανική Πολιτεία Νουέβο Λεόν, όπου σημειώνονται επεισόδια βίας που συνδέονται με τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

Είναι ο τέταρτος κατά σειρά αιρετός αξιωματούχος που σκοτώνεται μέσα σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα, σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο.

Ο Πρισιλιάνο Ροντρίγκες, δήμαρχος της κωμόπολης Ντοκτόρ Γκονσάλες, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά του Μοντερέι, της πρωτεύουσας της Πολιτείας, σκοτώθηκε μπροστά στο σπίτι του από ενόπλους που επέβαιναν σε ημιφορτηγό, σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομικές πηγές.

Τέσσερις δήμαρχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Αύγουστο στο Μεξικό από συμμορίες ενόπλων, τρεις στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν και ένας στην Ταμαουλίπας. Οι περιοχές αυτές συνορεύουν με τις ΗΠΑ και σπαράσσονται από ένα πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλντερόν, κήρυξε κι αυτός μετά την εκλογή του, τον Δεκέμβριο του 2006, πόλεμο κατά των καρτέλ.
πηγή:zoogla

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog