Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ασθενής με μόσχευμα καρδιάς γέννησε δίδυμα

- Advertisement -

Πρόκειται για την πέμπτη περίπτωση παγκοσμίως

Γυναίκα που είχε υποβληθεί σε εμφύτευση μοσχεύματος στην καρδιά, πριν πέντε χρόνια και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία κατά τη βρεφική της ηλικία, γέννησε δίδυμα. Πρόκειται για την πέμπτη περίπτωση παγκοσμίως γυναίκας με μόσχευμα στην καρδιά που γεννά δίδυμα.

Η 33χρονη σήμερα ασθενής, στην οποία διαγνώστηκε όγκος στο νεφρό όταν ήταν μόλις 1 έτους, είχε υποβληθεί τότε σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Σε ηλικία 9 χρόνων υπέφερε από καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες εξαιτίας της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσε, ενώ το πρόβλημα εξελίχθηκε ύστερα σε καρδιακή ανεπάρκεια. Παρόλο που η χημειοθεραπεία βλάπτει τη γονιμότητα, ο καθηγητής Arie Horovitz και το επιτελείο της Κλινικής Γονιμότητας στο νοσοκομείο Hadassah κατάφεραν να καταστήσουν την 33χρονη έγκυο με τεχνητή γονιμοποίηση.

Ο δρ David Zacut, Ιατρός Επιμελητής στο Τμήμα Μαιευτικής και την Πτέρυγα Επιτόκων του Hadassah, ανέλαβε την παρακολούθηση της ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και της γέννας. Η γυναίκα γέννησε δίδυμα κοριτσάκια την 33η εβδομάδα της κύησης. Η μητέρα και τα δύο βρέφη χαίρουν άκρας υγείας.

Πηγή: iatronet.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog