Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρώτη και χωρίς να αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση η Εθνική καράτε

- Advertisement -

Προχθές ήταν η τελευταία ημέρα του 14ου Βαλκανικού πρωταθλήματος Καράτε στο Λουτράκι. Μια διοργάνωση που συμμετείχαν περίπου 900 αθλητές από 9 χώρες των Βαλκανίων.

Η Εθνική μας ομάδα με το τεχνικό team των επιτυχιών: Κώστα Γκουβούση, Αρη Κραββαρίτη και Στέλιο Σκαρογιάννη, αλλά και με όλους τους σπουδαίους αθλητές που αγωνίστηκαν με το εθνόσημο, κατάφερε να αγγίξει την τελειότητα! Πρώτη στα μετάλλια χωρίς το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης από τους αντιπάλους. Με αυτή την μεγάλη επιτυχία έδειξε πως πάει με κεκτημένη ταχύτητα στο ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Σερβία, για να σπείρει και εκεί τον τρόμο!

Αναλυτικα η κατάταξη

Ελλάδα : 19 χρυσά, 12 ασημένια, 28 χάλκινα

Σερβία : 9 χρυσά, 7 ασημένια, 11 χάλκινα

Βουλγαρία: 8 χρυσά, 6 ασημένια, 9 χάλκινα

Μαυροβούνιο : 6 χρυσά, 10 ασημένια, 18 χάλκινα

Τουρκία : 6 χρυσά, 7 ασημένια, 6 χάλκινα

Βοσνία : 6 χρυσά, 6 ασημένια, 9 χάλκινα

Σκόπια : 5 χρυσά, 8 ασημένια, 24 χάλκινα

Ρουμανία : 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο

Κύπρος : 3 ασημένια, 2 χάλκινα

Ο Ξυλοκαστρίτης καρατέκα και πρώην μέλος της Εθνικής, Θέμης Φλέσσας που βρέθηκε και τις 2 ήμερες στο κλειστό γήπεδο στο Λουτράκι, για λογαριασμό του Super Σπορ fm Κορίνθου 104.1 και της εκπομπής “ο χαμένος τα παίρνει όλα”, αναφέρει για την χθεσίνη αγωνιστική ημέρα:

Δημήτρης Τριανταφύλλης: Ο επωνομαζόμενος και ως top gun ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2010, ένας αθλητής που τα χέρια του είναι τορπίλες, μας έκανε και πάλι υπερήφανους ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου για την κατηγορία των – 67 κιλών. Στόχος του άλλωστε είναι πάντα η κορυφή και μας το απέδειξε για μια ακόμη φορά. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο Παγκόσμιο!

Βίκυ Κοσμίδου: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2010 κατάφερε έπειτα απο σπουδαία προσπάθεια να καταλάβει την 3η θέση στην κατηγορία των -50 κιλών. Η Βίκυ είναι μια αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών και της ευχόμαστε την πρωτία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Το νέο μεγάλο ανερχόμενο αστέρι της Εθνικής μας στην κατηγορία των -60 κιλών, κατέλαβε την τρίτη θέση όπως είχε κάνει και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γαι το 2010. Εχει όλα τα φόντα για να φθάσει ψηλά και του ευχόμαστε κάλη επιτυχία στην συνέχεια.

Oμαδικό Kata ανδρών – γυναικών: Περίφημα τα κατάφεραν και τα παιδία στο ομαδικό kata, για τους άνδρες οι Καμπάνος Σπύρος, Καμπάνος Γιώργος, Κωνσταντακόπουλος Λευτέρης, κατέκτησαν την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο. Από την άλλη πολύ όμορφη δουλεία έβγαλαν και τα κορίτσια, Ελπίδα Χριστοδούλου, Κατερίνα Μελίδου, Χριστίνα Καββακοπούλου καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ομαδικό Kumite γυναικών: Δύσκολες στιγμές πέρασαν τα κορίτσια στο ομαδικό kumite όμως έπειτα από πολύ σκληρή προσπάθεια και ένα αντικανονικό χτύπημα (xansoku), κατέλαβαν την τρίτη θέση. Η ομάδα αποτελουντάν απο τις: Βίκυ Πανετσίδου, Βίκυ Κοσμίδου, Εφη Αετού, Νάγια Κοζίλου.

Ομαδικό kumite ανδρών: Να ξεκινήσουμε αναφέροντας πως η διαιτησία απέναντι στην ομάδα υπήρξε ιδιαιτέρως εχθρική. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι με τους Σέρβους. Παρ’ όλα αυτά τα παιδία πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, έδωσαν τον καλύτερό τους εαύτο και πήραν τελικά την τρίτη θέση. Την ομάδα στελέχωσαν οι: Σπύρος Μαργαριτόπυλος, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, Νικόλας Γιδάκος, Γεώργιος Τζάνος, Ηρακλής Τσαμουρλίδης και Δημήτρης Τριανταφύλλης.

Λευτέρης Κωνσταντακόπουλος: Κατέλαβε την 3η θέση στα κάτα των ανδρών με πολύ καλή εμφάνιση.

Αλεξάνδρα Παππά: Κατέλαβε την 3η θέση στο kumite γυναικών κατηγορία -55 κιλών με εξίσου πολύ καλή εμφάνιση.

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι ο κόσμος του Λουτρακίου και της Κορινθίας αγκάλιασε ζεστά την διοργάνωση, με αποτέλεσμα αυτό να βγεί και στις προσπάθειες όλων των αθλητών. Το θέαμα που παρουσιάστηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Mykorinthia.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog