Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η αλήθεια για το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) και την πολεοδόμηση των οικισμών του Δήμου μας.

- Advertisement -

Έχω αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μου ότι οδηγός για την πορεία μου στα κοινά είναι η αλήθεια. Ακολουθώ την αρχή που έχει πει ένας ιστορικός στις αρχές του 20ου αιώνα: «λέω την αλήθεια για να μην έχω ανάγκη να θυμάμαι τίποτα».

Αυτή η αλήθεια είναι η μόνη αξία που πρέπει να διέπει όποιον καλείται να διοικήσει έναν τόπο, όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα κοινά.

Στο Λουτράκι εδώ και μερικούς μήνες μετά την αρχική θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 5-7-10 του νέου ΓΠΣ, είχα αναλύσει με σχετικό άρθρο μου στο τοπικό τύπο, τις επίπονες, δαπανηρές και εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση όλων των σχετικών σταδίων μέχρι την τελική πολεοδόμηση των οικισμών που προβλέπονται προς έγκριση από το ΓΠΣ.

Παρόλα αυτά όμως τόσο ο Δήμαρχος, όσο και συνεργάτες του Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπόσχονται προεκλογικά στους συμπολίτες μας οικιστές ότι σε τρεις μήνες θα οικοδομούν νομίμως και θα εκδίδουν νόμιμα οικοδομικές άδειες.

Τα λένε δυστυχώς όσον και αν τώρα το διαψεύδουν.

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» ήρθε η πρώτη από τις πολλές γνωμοδοτήσεις που απαιτούνται και απαντά αρνητικά στην μελέτη του ΓΠΣ (ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- αρ. πρ. 4028/17-9-10).

ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ .

Επειδή το θέμα αυτό είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα που αφορούν το Δήμο μας, θα πρέπει επιτέλους σε αυτό τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο, να πούμε την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα, λένε οι παλιοί, έχει κοντά ποδάρια.

Η αλήθεια, είναι ο μόνος δρόμος για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που προσβάλουν την νοημοσύνη μας και δημιουργούν κατηγορίες πολιτών, θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.

Αυτοί που προδίδουν την ελπίδα και εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας, να θυμηθούν την λαϊκή παροιμία που προσδιορίζει το χρόνο της χαράς τους.

Με την ιδιότητα ενός εν ενεργεία Πολιτικού Μηχανικού, θα ήθελα να επισημάνω το ζήτημα του περίφημου «Συντελεστή Δόμησης» στο κεντρικό Λουτράκι, η αλλαγή του οποίου αποτέλεσε και αποτελεί συνήθη προεκλογική δέσμευση των υποψηφίων Δημάρχων, την τελευταία εικοσαετία.

Ο συντελεστής δόμησης παραμένει ως έχει και τα ίδια πρόσωπα υπόσχονται πάλι τα ίδια. Δεν πείθουν κανένα.

Από την ιστοσελίδα του Γιώργου Πετρίτση gpetritsis.blogspot.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog