Έρευνα του ανεξάρτητου Φόρουμ για τη Θρησκεία και την Δημόσια Ζωή στις ΗΠΑ έκανε 32 ερωτήσεις σε 3.400 ανθρώπους, βγαλμένες από… 
… τη Βίβλο, το Κοράνι και άλλες θρησκείες. Ποιοι απάντησαν σωστά; Οι άθεοι και οι Εβραίοι…

Κατά μέσο όρο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σωστά στις μισές ερωτήσεις, αλλά το αξιοπερίεργο ήταν ότι αυτοί που είχαν τις περισσότερες σωστές απαντήσεις ήταν οι άθεοι και οι αγνωστικιστές και ακολούθησαν οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι!

Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια, ακόμα και όταν οι ερευνητές χώρισαν τους ερωτηθέντες σε ηλικίες.

Για τους περισσότερους από εμάς, τα αποτελέσματα μπορεί να ξαφνιάζουν, όμως για τον πρόεδρο των Αμερικανών Αθεϊστών , Ντέιβιντ Σίλβερμαν, πρόκειται για κάτι που ισχύει έτσι κι αλλιώς:

“Ο αθεϊσμός είναι αποτέλεσμα της πλήρους γνώσης και κατανόησης της χριστιανικής θρησκείας και όχι της απλής άρνησης στο Θεό. Έχω δώσει τη Βίβλο στην κόρη μου να τη διαβάσει. Έτσι γίνονται άθεοι οι άνθρωποι. Διαβάζουν τη Βίβλο”, σχολίασε ο Σίλβερμαν στους New York Times.

Οι ερωτήσεις ήταν κατά κύριο λόγο κλειστού τύπου και ενδεικτικά αναφέρονται μερικές ερωτήσεις:

1.Που γεννήθηκε ο Ιησούς;

2.Ποιος απαρνήθηκε τρεις φορές τον Ιησού;

3.Ποιος συνέταξε τις 10 εντολές;

4.Τι θρησκεία είναι ο Δαλάι Λάμα;

5.Τι είναι το Ραμαζάνι;

Μέλη της έρευνας αναφέρουν ότι το 45% των ερωτηθέντων που δήλωσαν Καθολικοί δεν ήξεραν ότι στη Θεία Κοινωνία το Κρασί και το Ψωμί, εκτός από σύμβολο, γίνεται το Αίμα και το Σώμα του Χριστού ενώ το 53% των Προτεσταντών δεν ήξερε πως ο Λούθηρος ήταν ο “ιδρυτής” του Προτεσταντισμού!

cosmo.gr