«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με την κρίση να μαστίζει όλους τους τομείς της ζωής μας και τις ήδη δρομολογημένες διοικητικές αλλαγές να απαιτούν εμπειρία, αντανακλαστικά και ταχύτητα, οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά έχουμε ευθύνη και χρέος προς τους συνδημότες μας να έχουμε άποψη για το σήμερα και προσανατολισμό για το αύριο.
Έχουμε χρέος παρά τις κρίσιμες συγκυρίες να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημότη και να αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όσους και όσα πλήττουν την ποιότητα της ζωής μας και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας.
Με αυτές τις σκέψεις, και κατά την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, οφείλω να αποσαφηνίσω τους λόγους που με οδήγησαν, κατόπιν υπεύθυνης πολιτικής σκέψεως , να αποχωρήσω από τη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, στην οποία ήμουν ενεργό μέλος και την οποία υπηρέτησα για δέκα χρόνια .
Αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Γκιώνη, κατά την ανάληψη της εξουσίας την 1-1-2007 «μεταλλάχθηκε» σε κάτι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που την χαρακτήριζαν όσα πρέσβευε και -ας μου επιτραπεί- «ευαγγελιζόταν» στη διάρκεια των ετών της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η πραγματικότητα παρά τις προσπάθειες παραποίησής της από κάποιους.
Αναφέρω προς απόδειξη των ανωτέρω ενδεικτικά τις σοβαρότερες κατά τη γνώμη μου ανακολουθίες και αναντιστοιχίες λόγων και πράξεων της Παρέμβασης, αλλά και τις λάθος πολιτικές που μόνο κακό έκαναν στον τόπο μας.
• Προεκλογικά ο Γιώργος Γκιώνης δεσμευόταν ότι δεν θα έπαιρνε ποτέ δάνειο. Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει απόφαση για 2 δάνεια συνολικού ύψους 19.000.000€ .
• Προεκλογικά δεσμευόταν για την κατασκευή της μαρίνας. Λίγους μήνες αργότερα, ζήτησε την αντικατάσταση του έργου.
• Η απόλυτη ανακολουθία λόγων και έργων της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Γκιώνη είναι αυταπόδεικτη στο ζήτημα του Προαστιακού. Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Γκιώνης δεν εφαρμόζει προκλητικά την απόφαση του οργάνου.
• Υπερκοστολόγηση έργων όπως είναι το Υδροθεραπευτήριο, το Κολυμβητήριο, η Δημοτική Αγορά (απέναντι από την πλατεία του ΚΤΕΛ).
• Ένα από τα τελευταία του τεχνάσματα είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που μεταξύ άλλων αναληθειών, δεσμεύεται ότι θα εντάξει στο σχέδιο πολεοδόμησης ακόμα και περιοχές που είναι αναδασωτέες.
• Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιώργου Γκιώνη και τις δεσμεύσεις του στο Εργατικό Κέντρο, τον μεγάλο αυτό φορέα, για την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, μιας σχολής που θα έδινε νέα οικονομική και εκπαιδευτική πνοή στον τόπο μας, δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ’ το να εμπαίζει το Εργατικό Κέντρο ,τα σχετικά Σωματεία, τους δημότες αλλά και τον ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) ,αλλάζοντας συνεχώς προτεινόμενο δημοτικό κτίριο στέγασης της Σχολής.
• Επίσης, αποποιήθηκε τη δέσμευσή του για τη δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση καταστήματος ΙΚΑ στο Λουτράκι που θα είχε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προφασιζόμενος το ισχύον ΓΠΣ.
Όσον αφορά την γενέτειρα του δήμου και το χωριό μου, την Περαχώρα, έχω να παρατηρήσω τα εξής :
1 Πολλές από τις εισηγήσεις μου μέσα στο Δ.Σ σχετικά με θέματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά στο πρόγραμμα μας και που θα επέφεραν την ανάπτυξη στην περιοχή, αγνοήθηκαν σκοπίμως από τον Γιώργο Γκιώνη και τους αυλικούς του. Συγκεκριμενοποιώντας:
α Η μη διενέργεια εμπεριστατωμένης μελέτης για τον Αιγιαλό της Λίμνης της Βουλιαγμένης (δρόμος, φωτισμός, εκβάθυνση του διαύλου).
β Κωλυσιεργία για το γήπεδο της Περαχώρας, παρ’ όλο που εδώ και δύο χρόνια έχουν γίνει απαραίτητες ενέργειες μεταβίβασης του χώρου στο δήμο.
γ Αδιαφορία για την ανάπλαση της Παλιάς Βρύσης.
2 Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και την ιστορία του τόπου, παρά τη λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (5/5/10) να συμπεριλαμβάνεται στο όνομα του Δήμου η Περαχώρα. Η απόφαση δεν εστάλη ποτέ στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Επιτροπή Τοπωνυμιών.
• Την ίδια τύχη είχε και η περιοχή της Ισθμίας με πιο κραυγαλέα την υπόθεση της Διώρυγας στο Καλαμάκι η οποία παραμένει ανενεργή σχεδόν ένα χρόνο χωρίζοντας το Δημοτικό Διαμέρισμα σε δύο κομμάτια. Πρότασή μου στο Δ.Σ υπήρξε η καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το Δήμο προς την ΑΕΔΙΚ για την κατασκευή της γέφυρας.
• Πλήρης αδιαφορία και εμπαιγμός για τους συνδημότες εργαζόμενους μας στο Δήμο αλλά και στο ΚΑΖΙΝΟ όσες φορές τέθηκαν ζητήματα στο Δ.Σ . Ουδέποτε στηρίχθηκαν , τουναντίον επιχειρήθηκε η πλήρης απαξίωσή τους θεωρώντας τους υποδεέστερους.
Δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί Συνδημότες ότι 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλεγμένοι με την Παρέμβαση αλλά και άλλοι συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων ετών έχουν αποχωρήσει από το συνδυασμό και οι κύριοι λόγοι είναι αυτοί που προανέφερα παραπάνω. Ο βασικότερος όμως είναι ένας. Η προκλητική ανακολουθία λόγων και έργων του Δημάρχου και της ομάδας του, άρα ο ευτελισμός της ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας.
Η Δημοτική Αρχή ήταν υποχρεωμένη ως ελάχιστο καθήκον προς τους δημότες και προς τον τόπο να συνεχίσει τα έργα που ήδη είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και να δρομολογήσει νέα. Κάτι που ποτέ δεν έπραξε.
Οι προαναφερθέντες λόγοι δεν επιτρέπουν στον χαρακτήρα μου, στις αρχές και τα ιδανικά μου να συνεχίσω να συμμετέχω στον συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
Φίλες και Φίλοι, μέχρι και σήμερα, λόγω της λαϊκής εντολής που μου δόθηκε τον Οκτώβριο του 2006, παρέμεινα μέχρι και τελευταία στιγμή στο συνδυασμό. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στάθηκα με ελεύθερο πνεύμα και ανεξάρτητη βούληση με γνώμονα πάντα τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα. Στα καίρια και κομβικά θέματα που αφορούν το Δήμο και τους Δημότες. Το έχω δηλώσει άλλωστε πολλάκις στο Δ.Σ, συλλογάται σωστά όποιος συλλογάται ελεύθερα.
Ύστερα από ώριμη σκέψη και συζητήσεις με συνδημότες μας αποφάσισα υπεύθυνα να συμμετάσχω στο συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης με επικεφαλής τον Παύλο Παύλου, πρώην Δήμαρχο. Έναν άνθρωπο ο οποίος ως δήμαρχος κοίταξε κατάματα όλες τις κοινωνικές τάξεις (επιχειρηματίες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους) και όλες τις ηλικίες. Έναν Δήμαρχο που έδρασε κατά τη διάρκεια της θητείας του με μέριμνα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους Οικισμούς. Ένα Δήμαρχο που έδρασε ως λειτουργός της κοινωνίας και στάθηκε δίπλα στα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του. Ο οποίος ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στάθηκε με αξιοπρέπεια, με σεβασμό , χωρίς ακροβατισμούς , και όπως αποδείχτηκε οι γνώμες μας για τα σημαντικότερα θέματα ήταν κοινές από την αρχή μέχρι το τέλος. Συμπορεύομαι στο πλευρό του και όπως είναι στο χαρακτήρα μου θα δώσουμε τη μάχη με εκείνον και τους υπόλοιπους συνεργάτες της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης για να αποκατασταθεί η ευημερία στον τόπο με γνώμονα πάντα την ανθρώπινη ζωή.
Σας ευχαριστώ.»