Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρέσβης ο Παναθηναικός;Δεν νομίζω!!

- Advertisement -

Ο Παναθηναϊκός έχασε… με κάτω τα χέρια και από την Κοπεγχάγη που με… δήμιο τον Ντάμε Eντόι και τα… δώρα του τραγικού Τζόρβα....πέρασε από το ΟΑΚΑ με 2-0! Χαζή αποβολή του Ζιλμπέρτο στο 48′.Ζιλμπέρτο στόπερ και Γκαρσία
Ο Νίκος Νιόπλιας το είχε στο μυαλό του καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η εμφάνιση του Μπουμσόνγκ και η κακή συνεργασία του με τον Σαριέγκι στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο τον προβλημάτισε αρκετά και τελικά έκανε πράξη τη μετατόπιση του Ζιλμπέρτο στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Βάσκο στόπερ, που κόντρα στους «κυανέρυθρους» ήταν ο κορυφαίος της αμυντικής τετράδας.
Κάτω από την εστία ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Βύντρα και δεξιά ο Μαρίνος. Σιμάο, Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, ο Λουίς Γκαρσία σε ρόλο επιτελικού, αριστερό εξτρέμ ο Λέτο, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.
Ξεκίνημα… φωτιά με «σκύλο» Σιμάο!
Το πάρτι του κόσμου στις κερκίδες ξεκίνησε με την πρώτη σέντρα. Τρομερή ατμόσφαιρα, το αχανές και… κρύο ΟΑΚΑ θύμισε κάτι από Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμος να… κατασπαράξει τους Δανούς. Οι «πράσινοι» πήραν τον χώρο του κέντρου χάρη στον Σιμάο που… δάγκωνε και έκλεβε μπάλες και στο πρώτο εικοσάλεπτο απείλησαν την εστία του Βίλαντ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία του.
Ούτε τα Χριστούγεννα!
Σε κάθε επίθεση του «τριφυλλιού» μπορεί να… μύριζε γκολ αλλά περιοχή δεν μπορούσε να πατήσει, ενώ και η τελική πάσα (συνήθως σέντρες στο… πουθενά) δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι αλλά στο 28′ το ματς ήρθε… τούμπα!
Ο Τζόρβας με ένα δώρο άνευ προηγουμένου, που δεν γίνεται ούτε τα… Χριστούγεννα, βγήκε να μαρκάρει τον Εντόι στο… πλάγιο της αριστερής πλευράς ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή -και ενώ τον… είχαν τόσο ο Σαριέγκι, όσο και ο Ζιλμπέρτο- ο Σενεγαλέζος τον πρόλαβε και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.
Η απόλυτη… κατάρρευση!
Αυτό ήταν. Το γκολ του πρώην «πράσινου» αντί να ξυπνήσει τον Παναθηναϊκό, έφερε την… κατάρρευση και η εικόνα των δύο ομάδων… φώναζε ότι οι Δανοί θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Δυστυχώς, για το «τριφύλλι», δεν πέρασαν ούτε δέκα λεπτά. Ο Τζόρβας στο ευθύβολο φάουλ του Βίνγκαρντ αιφνιδιάστηκε από το ίδιο του το τείχος, δεν υπολόγισε σωστά και… 0-2.
Μέσα σε ένα δεκάλεπτο (28′-38′) ο Παναθηναϊκός κατάφερε ένα ματς δικό του να το φέρει στο 0-2 και να κινδυνεύει να δεχθεί και τρίτο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
Τελειωτικό χτύπημα!
Την κατάσταση που έμοιαζε μη αναστρέψιμη από την εικόνα του πρώτου μέρους προσπάθησε να βελτιώσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Καραγκούνης πέρασε στη θέση του Γκαρσία και ο Σπυρόπουλος σε αυτή του Κατσουράνη, με τον διεθνή μπακ να πηγαίνει αριστερά και τον Μαρίνο στα χαφ.
Σε ό,τι και αν προσδοκούσε ο Κοζανίτης τεχνικός πήγε στα… σκουπίδια στο 48′ όταν ο Ζιλμπέρτο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, με ένα χέρι αχρειάστο στον άξονα της μεσαίας γραμμής! Στο 59′ ο Πλεσί μπήκε αντί του Νίνη. Ο Μαρίνος ήταν δεξί μπακ, ο Βύντρα στόπερ και ο Πλεσί στον άξονα.
Τα υπόλοιπα λεπτά παίχθηκαν απλά για να παιχθούν. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το κουράγιο να γυρίσει το ματς με παίκτη λιγότερο, οι Δανοί είχαν και ένα δοκάρι με τον Νόρεγκαρντ και αυτό ήταν όλο.
MAN OF THE MATCH: Είχε δηλώσει πως δεν ήρθε για εκδίκηση στην Αθήνα. Μέσα του, όμως, παρακαλούσε να γίνει ο ήρωας της Κοπεγχάγης για να… τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό που τον έδιωξε το καλοκαίρι του 2008. Όπως και να’ χει, ο Ντάμε Εντόι τα κατάφερε. Πέτυχε το πρώτο γκολ των Δανών και από δικό του κερδισμένο φάουλ ο Βίνγκαρντ νίκησε τον Τζόρβα. Εξαιρετικός ο Σενεγαλέζος, που ταλαιπώρησε την άμυνα του «τριφυλλιού» και ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Παρά το πάγωμα και την ήττα με κάτω τα χέρια από την Κοπεγχάγη στήριξε μέχρι τέλους την ομάδα. Ειδικά το πέταλο των οργανωμένων, δεν σταμάτησε λεπτό να τραγούδα για την ομάδα αν και θα μπορούσε εύκολα να αποδοκιμάσει αυτή την τραγική εικόνα. Το έκανε μόνο όταν τελείωσε το παιχνίδι.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Το πρώτο γκολ των Δανών είναι ολοκληρωτικά δικό του δώρο στον Εντόι. Δεν αντιλαμβάνεται καλά τη φάση και στην ουσία χαρίζει το πρόβαδισμα στην Κοπεγχάγη. Φέρει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ. Η σταθερότητα που είχε πέρυσι του λείπει και ίσως πρέπει ο Νιόπλιας να ξανασκεφτεί τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Εξάλλου, το καλοκαίρι αποκτήθηκε και ο Ντάνι Φερνάντεζ.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός είναι πίσω με 2-0, ο Ζιλμπέρτο έχει ήδη μία κίτρινη και σε μια φάση στον χώρο του κέντρου πάει να κόψει με το χέρι. Ποδοσφαιρικό «έγκλημα» από τον Βραζιλιάνο που είναι… δέκα φορές «έγκλημα» γιατί το κάνει εκείνος, που έχει φάει με το… κουτάλι παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γουίλιαμ Κόλουμ από τη Σκωτία δεν είχε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι αν και στο δεύτερο μέρος το παράκανε, σφυρίζοντας μόνο Κοπεγχάγη. Δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση, σε ένα παιχνίδι τελειωμένο από το 48′.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αυτός απόψε στο ΟΑΚΑ δεν ήταν… Panathinaikos. Το… δώρο του Τζόρβα άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Φυσικά δεν φταίει μόνο ο διεθνής πορτιέρο. Οι νταμπλούχοι παρέδωσαν πνεύμα, δέχθηκαν και δεύτερο και η κόκκινη του Ζιλμπέρτο έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Φυσικά, δεν ξεχώρισε κανείς. Λίγο, ό,τι έκανε ο Σιμάο στις αρχές του παιχνιδιού.
Ο Παναθηναϊκός κάνει ακριβώς το ίδιο ξεκίνημα με την τελευταία του παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές. Τότε το γύρισε και βγήκε πρώτος. Το θέμα είναι ότι φέτος δεν πείθει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν είχε τα… άντερα να γυρίσει ένα ματς όταν στραβώνει, αλλά το έχασε με κάτω τα χέρια.
Παράλληλα, ας δούμε και τις αλλαγές. Ο Παναθηναίκός είναι πίσω με 2-0 και στο ματς μπαίνουν οι Σπυρόπουλος, Πλεσί και Καραγκούνης. Ούτε ένας επιθετικός στον πάγκο! Ούτε ένας παίκτης να… γεμίσει την περιοχή. Τραγικό λάθος η μη απόκτηση επιθετικού το καλοκαίρι, την οποία πληρώνει το «τριφύλλι» την ώρα που ο Ρουκάβινα κάνει… παπάδες με τη φανέλα της Ντιναμό.
Φυσικά, μεγάλη η ευθύνη και του Νίκου Νιόπλια για την εικόνα που παρουσίασε και πάλι η ομάδα του. Τα λάθη θυμίζουν… παιδική χαρά και η ευκολία με την οποία γίνονται φυσικά είναι και θέμα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός μόλις βρίσκεται πίσω στο σκορ παρατάει τα ματς. Δεν επιτρέπεται.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης (46′ Σπυρόπουλος), Λέτο, Νίνης (60′ Πλεσί), Λουίς Γκαρσία (46′ Καραγκούνης), Σισέ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Ποσπέκ, Κλαουντεμίρ (80′ Ντελάνι), Κβιστ, Γκρόνκγιερ, Εντόι (77′ Σαντίν), Άντονσον, Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (60′ Νόργκααρντ)

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog