Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έχασε ο Άρης 2-1 από την Ρόζενμποργκ

- Advertisement -

Στην υποχρέωση να αναζητήσει άλλου εκτός έδρας βαθμούς στο Εuropa League οδήγησε τον Αρη η Ρόζενμποργκ. Οι Νορβηγοί νίκησαν 2-1 στο “Λέκερνταλ” και άφησαν τους Θεσσαλονικείς στους τρεις βαθμούς.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Αρης είχε διαβάσει καλά τα ατού του αντιπάλου, αλλά έκανε ένα βασικό λάθος. Παρασύρθηκε από το γρήγορο ρυθμό της Ρόζενμποργκ και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να παγώσει το ματς και να κερδίσει επιπλέον ανάσες.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Εκτορ Ραούλ Κούπερ βρήκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, ακόμα και στο πιο δύσκολο που τους έβαλαν οι Νορβηγοί. Αυτό δεν ήταν ένα από το γκολ του Μόλντσκρεντ στο 37’, στο οποίο πάντως ο Αρης απάντησε άμεσα στο 43’ με το τέρμα του Ρουίς μετά από έξοχο συνδυασμό των Κόκε και Χαβίτο.
Αφού έβγαλε το ημίχρονο χωρίς ο αντίπαλος να κάνει σημαντικές ευκαιρίες, ο Αρης άρχισε να χάνει δυνάμεις και να παραχωρεί γήπεδο στη Ρόζενμποργκ.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, δεν είχαν κανένα λόγο να αλλάξουν το τέμπο του αγώνα και δουλεύοντας καλά από τις πτέρυγες (κυρίως από τα αριστερά) άρχισαν να δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντιδράσεις των αμυντικών του Αρη. Σε μία τέτοια φάση, στο 68’, ο δραστήριος Πρίτσα έκανε τη ζημιά και ο Σηφάκης μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.
Στο διάστημα που απέμεινε ο Κούπερ φρέσκαρε την ομάδα (με Τόχα και Τσεσνάουσκις), αλλά οι Νορβηγοί γέμισαν το κέντρο τους με παίκτες και προκάλεσαν σχετική δυσλειτουργία στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι κίτρινοι, πάντως, βρήκαν την ευκαιρία τους στην κόντρα επίθεση του 88’, όμως ο Τσέζαρεκ τη σπατάλησε. Ετσι, η ιστορία έγραψε Ρόζενμποργκ-Αρης 2-1.
MVP
Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 29 του χρόνια, ο Μίκαελ Ντορσίν έκανε ένα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι και δημιούργησε και τα δύο γκολ της Ρόζενμποργκ. Ο αρχηγός της νορβηγικής ομάδας είχε πολύ καλές κούρσες από τα δεξιά και οι σέντρες του αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τους αμυντικούς του Αρη.
Κλειδί αγώνα
Ηταν θέμα θέλησης. Ελάχιστα 24ώρα προτού η Ρόζενμποργκ αντιμετωπίσει τη Βαλερένγκα στη μάχη του τίτλου στο εγχώριο πρωτάθλημα, ήθελε μία ευρωπαϊκή επιτυχία για να τονώσει το φρόνημά της. Ο Αρης στάθηκε καλά, αλλά το κίνητρο του αντιπάλου (που προερχόταν από διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα) ήταν πιο ισχυρό.
Αδύναμος Κρίκος
Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ θα περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια από τους δύο πλάγιους αμυντικούς του (Βανγκέλι, Μίσελ) κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Ισως πάλι οι εντολές του να ήταν διαφορετικές. Το σίγουρο είναι ότι αμφότεροι δεν ανέβηκαν παρά ελάχιστα.
πηγή contra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog