Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μιραλάς σε κάνει και παραμιλάς!

- Advertisement -

Την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε πιο δύσκολα απ’ ό,τι μαρτυράει το τελικό 3-1 του εξαιρετικού Ολυμπιακού Βόλου στο Καραϊσκάκη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεφεύγοντας τέσσερις πόντους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος δοκιμάζεται την Κυριακή στο «Παγκρήτιο» από τον Εργοτέλη. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε αυτή του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και γενικότερα οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν πως χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά σε θέματα τακτικής και ομοιογένειας, ώστε να γίνουν το σύνολο που επιθυμεί ο απαιτητικός κόσμος του Θρύλου.
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η σωστή ανάπτυξη από τον άξονα και τα άκρα χαρακτήρισαν τον Ολυμπιακό των 30 πρώτων λεπτών. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με μπλε εμφανίσεις, στο συγκεκριμένο σημείο είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ πέτυχαν τα δύο γρήγορα γκολ με τους Τοροσίδη (7′) και Μιραλάς (21′), ενώ δημιούργησαν κάποιες κλασικές φάσεις.
Την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Κέβιν Μιραλάς αντί του Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έδωσε φανέλα βασικού στον Βέλγο επιθετικό επιβραβεύοντάς τον μ’ αυτόν τον τρόπο για την εξαιρετική του παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε εναντίον του Αστέρα Τρίπολης.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση του Θρύλου, ενώ πόνταρε και στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βέλγος, συνεπώς του εμπιστεύθηκε θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Ανοιχτά ο Ολυμπιακός Βόλου
Από την πλευρά του ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του με επιθετικό πνεύμα, στοχεύοντας και αυτός στη δημιουργία όμορφου θεάμτος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιακούποβιτς, που γιόρταζε τα 26α γενέθλιά του, ενώ την αμυντική τερτάδα απα΄ρτιζαν οι Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός, Ζαραδούκας. Οι Τόμας, Αλβάρες, Ουμπίντες,. Μόνχε ήταν οι τέσσεριςμέσοι, με τον Σολάκη σε ελεύθερο ρόλο και τον Κάστρο ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το παιχνίδι ανεπιφύλακτα κρίθηκε στα δύο πρώτα γρήγορα αλλά και τυχερά γκολ του Ολυμπιακού .
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε φουριόζα και με την ψυχολογία στα ύψη από τις προηγούμενες επιτυχίες της εκμεταλλεύθηκε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα και ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ μόλις στο 7′ με τον Τοροσίδη. Το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων τούς απελευθέρωσε από το άγχος και αυτό τους βοήθησε στη δημιουργία πολλών επικίνδυνων καταστάσεων για την εστία του Γιακούποβιτς. Έτσι, σε μία από αυτές ήρθε και το δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Μιραλάς στο 22′ και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς.
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός με την όλη του παρουσία ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Γιακούποβιτς και δικαίωσε απόλυτα τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επιλογή του να του εμπιστευθεί τη θέση του μοναδικού καθαρόαιμου επιθετικού. Και τί δεν έκανε Βέλγος. Πέτυχε δύο γκολ (ειδικά το δεύτερο στο 91′ έκρινε και το ματς), ενώ κέρδισε το πέναλτι στη φάση του 82′, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο Ριέρα. Με την εμφάνισή του, ο 23χρονος Βέλγος έκανε όλους στον Ολυμπιακό να σχοληθούν «ζεστά» με την υπόθεση του συμβολαίου του και τους προέτρεψε να τρέξουν να τον… αγοράσουν από τη Σεντ Ετιέν.
Η ΦΑΣΗ: Η όμορφη εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ιμπαγάσα και Ριέρα, που κατέληξε στο σουτ του Ισπανού και τη δύσκολη επέμβαση του Γιακούποβιτς συνέθεσε την ομορφότερη φάση που δημιούργησαν οι παίκτες του Ολυμπαικού.
ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Άλμπερτ Ριέρα ήταν η «παραφωνία» στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, όχι μόνο δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους γηπεδούχους, αλλά στο 82′ έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο Μιραλάς και ταυτόχρονα την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, προσθέτοντας άγχος στις κινήσεις των συμπαικτών του για τα εναπομείναντα λεπτά.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε σχήμα με επιθετικό πνεύμα, ωστόσο η απόφασή του να μην δώσει χρόνο συμμετοχής στον φορμαρισμένο Μάρκο Πάντελιτς, από ένα σημείο και μετά περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του, παρά την αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων. Από την πλευρά του ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Σάκης Τσιώλης έδειξε να μην φοβάται καθόλου το παιχνίδι και παρέταξε την ομάδα του με επιθετικές τάσεις. Η εξέλιξη του αγώνα στα 30 πρώτα λεπτά δεν βοήθησε τα πλάνα της ομάδας του, όμως στην επανάληψη με τις κινήσεις του έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και κέρδισε την μάχη των πάγκων στην τακτική από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Αρετόπουλου. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα στη δεύτερη παρουσία του σε παιχνίδι της Super League ήταν κοντά στις φάσεις και έδειξε να ελέγχει τη ροή του αγώνα σ’ όλη του τη διάρκεια.
πηγή:katimagiko.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog