Μισή ώρα κράτησε η…
..παραίτηση του Νίκου Νιόπλια ο οποίος μετά από άμεση τηλεφωνική παρέμβαση του Νικόλα Πατέρα ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, όπως πρώτο αποκάλυψε το gazzetta.gr. Τι έγινε στα αποδυτήρια.
Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν υπό παραίτηση αλλά έμεινε εκτός Παναθηναϊκού μόνο για τριάντα λεπτά! Είχαμε αναφέρει ότι τα πάντα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του στο Παγκρήτιο είναι στο χέρι του Νικόλα Πατέρα. Έτσι και έγινε. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον Κοζανίτη τεχνικό.

Οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα, με τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» να είναι ξεκάθαρος. «Δεν έχεις να πας πουθενά. Σου έχουμε εμπιστοσύνη, πιστεύουμε σε εσένα και θα προχωρήσουμε μαζί» είπε μεταξύ άλλων ο Πατέρας και έπεισε τον Νιόπλια να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Πάντως, την προσπάθεια να μεταπειστεί ο 45χρονος τεχνικός είχε ξεκινήσει στα αποδυτήρια ο Τζιμπρίλ Σισέ που έλεγε στον Νιόπλια «κόουτς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, εγώ και η υπόλοιπη ομάδα σε θέλουμε εδώ μαζί μας».

Παράλληλα, τώρα που το… θρίλερ «μένει-φεύγει» δείχνει να ξεκαθαρίζει οριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι την απόφαση του ο Νιόπλιας την είχε κρατήσει για τον εαυτό του και δεν την ήξερε κανείς μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Η απίστευτη πίεση που υπάρχει κυρίως έξω από την ομάδα έκανε τον Νιόπλια να «σπάσει». Για αυτό και η ατάκα περί «καλύτερου προπονητή» και «περίγελου».

H… παραίτηση

Κατά πολλούς, και παρά τη στήριξη από τον Νικόλα Πατέρα, ο Νίκος Νιόπλιας έπαιζε το… κεφάλι του απόψε στο Παγκρήτιο. Ο Παναθηναϊκός πέρασε… αέρα, με μια άκρως πειστική εμφάνιση, ωστόσο ο τεχνικός του Παναθηναϊκός «έσπασε» ψυχολογικά. Δεν άντεξε την πίεση που είχε δημιουργηθεί προς το πρόσωπο του μετά τα ανεπιτυχή αποτέλεσμα και δήλωσε πως παραιτείται, αφήνοντας αιχμές!

Ο 45χρονος προπονητής, έφτασε κλαίγοντας στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να συναντηθώ με τον προέδρο και να ανακοινώσω ότι δεν θέλω να είμαι προπονητής. Δεν γίνεται στις 22 Αυγούστου να είμαι ο καλύτερος και στις 2 Οκτωβρίου να είμαι ο περίγελος του ποδοσφαίρου»!
πηγή:gazzetta