Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκό χειροκρότημα σε Παπανδρέου για χειρισμούς στην κρίση

- Advertisement -

Το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» απονεμήθηκε το βράδυ της Κυριακής(03/10) στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας.
Ο κ. Παπανδρέου πήρε το ..
..βραβείο στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν. Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε το βραβείο «για λογαριασμό όλων των Ελλήνων» όπως είπε στην ομιλία του. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι επέλεξε να μιλήσει «ανοιχτά και με ειλικρίνεια» για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο συμβολισμό του βραβείου «Κβαντρίγκα» ως «σπάσιμο των ταμπού» κάνοντας την αναγωγή στην αλλαγή που έγινε με την ενοποίηση της Γερμανίας για να επισημάνει ότι πρέπει και σήμερα «να σπάσουν τα τείχη», είτε είναι «φυσικά» όπως στην Κύπρο, είτε «οικονομικά», είτε «θρησκευτικά», είτε τροφοδοτούν εθνικά στερεότυπα. Στο πλαίσιο αυτό αντέκρουσε την εικόνα που μετέφεραν το προηγούμενο διάστημα πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τους «τεμπέληδες» Έλληνες και τόνισε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από άλλους στην Ευρώπη».
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, οι οποίες όπως είπε δεν είχαν γίνει επί πολλές γενεές. «Όλοι με ρωτούν, αν θα πετύχουμε και τους απαντάω: θα πετύχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Στην έκβαση των προσπαθειών που κάνει η χώρα για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση ο πρωθυπουργός έδωσε μάλιστα ευρύτερη διάσταση, σημειώνοντας ότι η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι επιτυχία της Ευρώπης. Στο περιθώριο της απονομής των βραβείων «Κβαντρίγκα», ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Εγκώμιο Άκερμαν
Άκρως εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά και τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας έκανε ο διοικητής της μεγάλης γερμανικής τραπεζας Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. O κ. Άκερμαν διαπίστωσε ότι «τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βρίσκονται στο δρόμο της βελτίωσης και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν, ακόμη και αν σε κάποιους φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει με επαρκή ταχύτητα και σε επαρκή βαθμό».
Ο κ. Άκερμαν υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας κινδύνευσε για πρώτη φορά μία οικονομία της ευρωζώνης να απωλέσει την εμπιστοσύνη των αγορών και την αξιοπιστία της «με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης ακόμη και πέραν των συνόρων της σε παγκόσμια κλίμακα». Ο διοικητής της Deutsche Bank επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί ακριβώς σε εκείνη τη συγκυρία «κοίταξε κατάματα την αλήθεια» και τη μετέφερε «χωρίς περιστροφές» στους πολίτες της χώρας, αψηφώντας τον κίνδυνο «να χάσετε το αξίωμά σας και να γίνεται ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στο λαό σας». Παράλληλα σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «αντιστάθηκε στο μεγάλο αριθμό διαμαρτυριών και στις εν μέρει βίαιες διαδηλώσεις» κατά του αυστηρού προγράμματος λιτότητας.
Τα βραβεία «Κβαντρίγκα» – το τέτρθιππο που κοσμεί την Πύλη του Βραδεμβούργου – απονέμονται από το 2003 κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου ημέρα εθνικής εορτής για την ενοποίηση της Γερμανίας..
Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, στους Χέλμουντ Κολ, Ταγίπ Ερντογάν, Χαμίντ Καρζάι κ.α. 
πηγή:cosmos

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το βραβείο αυτό να το σχολιάσουν οι φίλοι ΠΑΣΟΚΟΙ. Αυτά ονειρευόντουσαν όταν ψήφιζαν Γιωργάκη;;Ας πάνε να τα πούνε στους πατεράδες τους και στις γιαγιάδε τους ότι τους κόψανε τις πλούσιες συντάξεις των 600 ευρώ για να πάρει ο αμερικανόφερτος το βραβείο. Συγχαρητήρια λοιπόν.

    Ανώνυμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog