Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλέφαντος speeking..

- Advertisement -


Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει αυτά που του άρεσαν αλλά κι αυτά που δεν του άρεσαν από τον Ολυμπιακό- και όχι μόνο.
• «Θα σου πω τα καλά, θα σου πω και τα άσχημα. Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε μεν τη σούπερ απόδοση του προηγούμενου ματς, αλλά μου αρέσει αυτός ο Ολυμπιακός, πάω στο γήπεδο και ευχαριστιέμαι ποδόσφαιρο. Είναι κοντά οι γραμμές, δεν έχει μόνο μπαλαδόρους μέσα, έχει και καλά τρεξίματα. Ο Ολυμπιακός αυτήν την εποχή τρέχει καλύτερα απ’ όλες τις ομάδες- να έχεις υπόψη σου. Είναι γρήγορος».
• «Ο Ολυμπιακός ξεκινάει πολύ δυναμικά στο Καραϊσκάκη, εκμεταλλεύεται την πίεση που ασκεί ο φοβερός κόσμος του και κλείνει τον αντίπαλο. Μεγάλη δουλειά έκανε πάλι ο Ιμπαγάσα. Πολύ έξυπνος, ξέρει πότε θα δώσει ταχύτητα στη ομάδα, πότε θα κοντρολάρει το ρυθμό, πότε θα ανοίξει το παιχνίδι στα άκρα ή κάθετα. Είναι φοβερός παίκτης. Έλειπε τέτοιος παίκτης απ’ τον Ολυμπιακό».
• «Μόλις έγινε η αλλαγή του Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός «κωλοκάθισε»! Βελτιώθηκε και ο Βόλος, ρίσκαρε ο Τσιώλης, όμως το πρόβλημα ήταν ότι κόπηκε ο Ολυμπιακός στα δυο. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, δεν ήθελε πολύ να γίνει το 2-2, αντί να έχουμε βάλει 5 γκολ στο α’ ημίχρονο».
• «Ευτυχώς μπήκε ο Φετφατζίδης και άλλαξε τα πράγματα, είναι μεγάλο ταλέντο, εγώ πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή. Έχει φοβερή απαλλαγή, μεγάλη ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια, κολλάει το τόπι πάνω του. Έχει φαντασία, κάθετη πάσα, ο τρόπος που γυρνάει με πλάτη και φεύγει, αλλά και οι πάσες του, σε κάνουν να νομίζεις ότι έχει… δέκα μάτια! Δουλειά θέλει το παιδί και θράσος. Μην διστάζει να μπουκάρει».
• « Άμα σε κάποια ματς βάλει στον άξονα Ιμπαγάσα δίπλα στον Ντουντού, μπροστά τους τον Φετφατζίδη στη θέση του Φουστέρ και πιο μπροστά τον Μιραλάς, θα χαθεί η μπάλα! Θα γίνει πανδαισία».
• «Είναι ολίσθημα του Σάντος που δεν έχει καλέσει στην Εθνική ακόμα τον Φετφατζίδη. Δηλαδή τι περιμένει; Θα χαλάσει κόσμο ο μικρός. Θα πεταχτεί η ψυχολογία του στα ουράνια άμα κληθεί στην Εθνική. Μία συμβουλή θα του δώσω: Να φτιάξει τα τελειώματά του. Να πηγαίνει στο γκολ. Δεν πρέπει να φοβάται. Κι έχει δυνατά μπούτια, πατάει γερά, δεν είναι «γατάκι». Μπορεί να γίνει παίκτης μεγάλης κλάσης. Πρέπει όμως να μην διστάζει να μπουκάρει. Και είτε να δίνει την ασίστ «μισό γκολ», είτε ο ίδιος να σκοράρει».
• «Ο παίκτης του ματς ήταν ο Μιραλάς. Έκανε κάποια φανταστικά μπασίματα- και από τα πλάγια- με ντρίμπλα θανατηφόρα, σου το είχα πει από το προηγούμενο παιχνίδι ότι αυτός με εξέπληξε. Έχει έναν σπάνιο συνδυασμό προσόντων: Πολύ γρήγορος και μέγας ντριμπλέρ! Ανοίγει ωραία τους χώρους, άπλωνε την άμυνα του Βόλου».
• «Ο Μαρινάκης έφερε καλούς παίκτες και γρήγορους. Συγχαρητήρια στον Κόκκαλη που έδωσε τα χέρια με τον Μαρινάκη, δηλαδή με έναν επίσης φανατικό Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη δουλειά που είναι μονιασμένοι και δεν τρώγονται, όχι σαν αυτά που έχουμε δει στον Παναθηναϊκό που έχουν γίνει σαπουνόπερα».
• «Τώρα θα πω και τις ενστάσεις μου. Όταν πηγαίνει στα άκρα ο Μιραλάς, ο Ολυμπιακός μένει χωρίς σέντερ φορ μέσα στην περιοχή. Εκεί θα έχεις πρόβλημα στη συνέχεια. Διότι όταν το κάνει αυτό ο Μιραλάς, ο Φουστέρ μένει έξω από την περιοχή. Έρχεται βέβαια ο Ρόμενταλ προς τα μέσα, αλλά τρίχες, χωρίς σέντερ φορ η περιοχή δεν νοείται. Επίσης, έχεις ήδη τον Μήτρογλου απογοητευμένο, κινδυνεύεις να γίνει μανούρα και με τον Πάντελιτς. Ο οποίος είναι πασίγνωστος γκολτζής, δεν είναι χθεσινός. Και να σου πω κάτι; Δες το παρελθόν του Μιραλάς, τα γκολ που έχει βάλει αναλόγως με τα ματς που έχει παίξει. Είναι λίγα. Ενώ ο Πάντελιτς είναι σκόρερ ολκής».
• «Θα μπορούσες λοιπόν να έχεις τον Πάντελιτς σέντερ φορ και τον Μιραλάς δεύτερο επιθετικό στη θέση του Φουστέρ. Και να ξέρεις, ο Πάντελιτς δεν είναι στατικός, είναι κινητικός, κινείται έξυπνα. Πρέπει να το δούμε αυτό το δίδυμο. Τι πράγμα είναι αυτό με τον Φουστέρ, τι κόλλημα, δεν μπορώ να καταλάβω. Πέρα από μία μπούκα και ένα σουτ, τι άλλο έκανε; Λένε ότι πρεσάρει. Εγώ δεν τον βλέπω να πρεσάρει πολύ. Λένε ότι κάνει δουλειά. Σιγά τη δουλειά, ο Μιραλάς έκανε όλη τη δουλειά»!
• «Εγώ βλέπω να γίνεται κάτι παράδοξο στον Ολυμπιακό, να μένουν καλοί παίκτες έξω, αλλά να παίζει μόνιμα ο Φουστέρ. Πάω στο γήπεδο, βλέπω τα ματς από κοντά, αυτό το πράγμα με τον Φουστέρ για εμένα δεν χωνεύεται. Κι άμα το συνεχίσει, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα με παίκτες που θα νιώθουν αδικημένοι»…
• «Δεν υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε ομάδες υψηλού επιπέδου, κατάσταση επιθετικά που θα βλέπεις τον σέντερ φορ να τραβιέται έξω από την περιοχή στα πλάγια και να μην υπάρχει μέσα στην περιοχή άλλος κυνηγός γκολτζής. Κι όσες ομάδες το έχουν κάνει αυτό, συναντούν προβλήματα, είναι σφικτές στο γκολ».
• «Παρένθεση κάνω εδώ, άκουγα που έλεγαν για τον Σανκαρέ ύμνους. Ρε παιδιά, αυτός ο μαύρος σέντερ μπακ του Βόλου– όχι επειδή είναι μαύρος, δεν το λέω γι’ αυτό- αλλά είναι λες και τον έφεραν από το… καράβι! Λες και ήταν… ναυτεργάτης στη Κουάλα Λουμπούρ. Χαμένα τα είχε σε κάποιες φάσεις»!
• «Θα είναι αμαρτία να μην αναφερθώ στον Τοροσίδη που ήταν εκπληκτικός. Μεγάλος μπακ, πολλή δουλειά από τα δεξιά. Όπως και το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο που είναι απροσπέλαστο. Τους έχεις πλήρη εμπιστοσύνη. Το άκρως αντίθετο δηλαδή από τους σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού»…
• «Ο Ρόμενταλ κάτι έχει, τον βλέπω φοβισμένο, δεν ξέρω αν φοβάται ότι θα τον πετάξει εκτός 11άδας πάλι ο προπονητής, πάντως δεν παίρνει προσπάθειες. Εγώ αν ήμουν προπονητής του, θα τον έπιανα και θα του έλεγα τα εξής: Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πέσεις στο χορτάρι! Δεν έχεις πέσει κάτω ρε παιδί μου, να φας 5 κλοτσιές, να φας 5 τούμπες, δεν έχεις λερώσει τη φανέλα… Δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Δεν κάνει κούρσες καταρχήν, δεν αξιοποιεί την μεγάλη του ταχύτητα. Τον ξέρω τον παίκτη, τον έχω δει στα Μουντιάλ, 105 συμμετοχές με την Εθνική Δανίας έχει, δεν είναι τυχαίος. Όμως εδώ παίζει σαν «χεσμένος»! Με τη χωρίστρα απείραχτη! Τι έχει πάθει; Τον είδα 3 φορές να γυρίζει δεξί μπακ να καλύπτει τον Τοροσίδη, όμως ξεθυμαίνει έτσι. Άλλα πράγματα θέλει από αυτόν τον παίκτη ο Ολυμπιακός, να κάνει κούρσες από τα δεξιά, να βγάζει φαρμακερές σέντρες, να ανακατώνει τις άμυνες, να δίνει ασίστ, και γιατί όχι να σκοράρει. Όπως ο Γκαλέτι».
• «Με ρωτάς πώς είδα τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο α’ ημίχρονο ήταν ανεκδιήγητος. Έλα ρε, ανύπαρκτος. 5 γκολ μπορούσε να φάει. Αργός ήταν, τα δε σέντερ μπακ- ειδικά ο μαύρος- σου είπα. Λες και κατέβηκε από το… καράβι. Στο β’ ημίχρονο ο Τσιώλης ανακάτεψε τα πράγματα, έκανε αλλαγές, ρίσκαρε και ανέβηκε η ομάδα του. Για 20 λεπτά ήταν αξιόλογη. Πάντως τον Ολυμπιακό Βόλου τον περίμενα καλύτερο. Αλλιώς τον είχα δει με την ΑΕΚ. Βέβαια, άλλη ομάδα ο Θρύλος και άλλη η ΑΕΚ… Όμως γλένταγε ο Ιμπαγάσα, γλένταγε και ο Μιραλάς, χωρίς να δω αντίδραση. Επιτρέπεται ένας παίκτης μόνος του να σε κάνει να κουτουλάς; Θα τα πούμε Θέμη πάλι σε 3-4 μέρες».

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
πηγή:katimagiko.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog