Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δάνειο παίρνει η Εκκλησία!!!

- Advertisement -

Με το 96% της περιουσίας της να έχει χαθεί, όπως είπε ο ..
..αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η Εκκλησία θα πάρει δάνειο 27 εκατομμυρίων δολαρίων, για να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Την πρόταση αυτή έκανε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, πρόταση που αμφισβήτισαν ιεράρχες όπως  ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Καισαριανής Δανιήλ, Φιλλίπων Προκόπιος αλλά και Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Τελικά και με την παραίνεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Ιεραρχία  αποφάσισε δια βοής ομόφωνα , να ασκήσει το δικαίωμά της η Εκκλησία  και να συμμετάσχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στην Εθνική Τράπεζα δια δανεισμού, ώστε να διασφαλίσει και συνεχίσει την κοινωνική διάσταση της διακονίας της και συμβάλει συγχρόνως στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε νωρίτερα την Τρίτη:

“Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει ξοδευτεί άλλοτε για αγαθοεργίες αλλά και πολλές φορές εξανεμιζόμενο ή απαλοτριούμενο. Μήπως είναι καιρός να γίνει μία σοβαρή ενδελεχής μελέτη ώστε να γνωρίζουμε τι και πως αξιοποιήθηκε και τι χάθηκε; Και, κυρίως, να σκεφθούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι πρέπει να κάνουμε με το εναπομείναν 4%. Να μελετήσουμε πώς είναι δυνατόν να το αξιοποιήσουμε όχι απλώς ως κερδοφόρα επένδυση αλλά με κριτήρια ορθολογικά και επιστημονικά και με απώτερο σκοπό τη διακονία του πλησίον και την αλληλέγγυα στάση προς την πολιτειακή και εθνική ευαισθησία στα προβλήματα του χειμαζόμενου λαού μας”. 
πηγή:cosmo.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog