Μέχρι 3.000 πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σκέφτεται..
..να επιβάλλει το υπουργείο Υγείας σε όσους καπνίζουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην περίπτωση που υπάρχει επιβάτης κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.
Την Τετάρτη (6/10) θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για τον αντικαπνιστικό νόμο με αυστηρότερες διατάξεις. Ύστερα από ελέγχους που έγιναν σε νοσοκομεία διαπιστώθηκε πως ο νόμος εφαρμόζεται ενώ αντίθετη ήταν η κατάσταση σε νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι.

Δεν κάνουμε πλάκα, την Παρασκευή θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει 1.000 πρόστιμα“, είπε στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντ. Δημόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά και ότι στο μέλλον θα σκληρύνουν.

Παρά τις δυσκολίες οι  επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα τονίζουν πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν με όποιο κόστος. Παράλληλα, μέσα σε τρεις μέρες λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις ενώ από την αρχή του μέτρου περισσότερες από 118.000 κλήσεις. Οι καταγγελίες αφορούσαν κυρίως καπνιστές σε καφετέριες και σε ιδιωτικές εταιρίες.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκη, οι κλήσεις που “έπεσαν” σε Αθηναίους καπνίζοντες που έκαναν τσιγάρο σε μη επιτρεπόμενο χώρο, ήταν μόλις πέντε.

Την ανυπακοή ….συνέδραμε ο καλός καιρός που επέτρεψε στους πάντες να μείνουν στα υπαίθρια τραπεζάκια ακόμη και αργά το βράδυ“, είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν βιβλία καταγραφής συμβάντων για τις παραβάσεις ενώ όπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης το πρόστιμο στον επαγγελματία θα ξεκινά από 50 ευρώ και θα αυξάνεται όσες φορές “πιάνεται” πως παρανομεί.