Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το  Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω της ΝΕΤ 105,8 μίλησε για “στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις” ενώ διαβεβαίωσε  πως το Υπουργείο θα επιβάλει το νόμο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία. Σε ότι αφορά στις χαμένες σχολικές ώρες η υπουργός επεσήμανε ότι “Οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να γινουν μαθήματα το Σάββατο τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές”.

Κάνουν κατάληψη ζητώντας πάρκινγκ και καπνιστήρια

Και όμως έγινε και αυτό. Σε σχολείο της Αθήνας οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη επειδή δεν έχουν χώρο στάθμευσης για τα …. “παπάκια” τους.

Οι μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου Αθηνών ζητούν και τη δημιουργία καπνιστηρίου ενώ δηλώνουν πως δεν θα υποχωρήσουν αν το κυλικείο δεν ρίξει τις τιμές.
Οι μαθητές καταγγέλλουν πως υπάρχουν και  ελλείψεις σε σχολικά βιβλία ωστόσο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πρώτο στη λίστα είναι το αίτημα για χώρο στάθμευσης.
Μέχρι αυτή την ώρα 60 σχολεία στην Αττική τελούν υπο κατάληψη με ανάλογα αιτήματα.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης 24 γυμνάσια και λύκεια δεν λειτουργούν ενώ στην Αιτωλοακαρνανία σε 11 σχολεία έχει μπει λουκέτο. Στην Πάτρα σε 32 γυμνάσια και λύκεια δεν γίνονται μαθήματα.
6 σχολεία στη Φθιώτιδα και ένα στην Εύβοια μέχρι σήμερα τελούν υπό κατάληψη.