Το κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Πρωτοβουλίας που υπογράφει ο Δ. Πρωτονοτάριος έχει ως εξής:
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 η παράταξή μας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έλαβε ικανό ποσοστό ψήφων (12,5%) και εκπροσωπήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Πρωτονοτάριο Δημήτρη.
Σε όλη την διάρκεια της τετραετίας, η παράταξή μας συνεπής στις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης και στο προγραμματικό της λόγο, επήρε θέσεις, διατύπωσε προτάσεις και συμμετείχε θετικά στον εποικοδομητικό διάλογο στοχεύοντας στο καλό του Δήμου και των Δημοτών.
Οι νέες συνθήκες όμως, οι οποίες δημιουργήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» άλλαξαν ριζικά το κλίμα.
Συναισθανόμενοι την ευθύνη έναντι των δικαίων και των συμφερόντων του νέου διευρυμένου Δήμου μας και ύστερα από γόνιμο διάλογο κρίναμε και αποφασίσαμε ότι η συνεργασία μας ως ενιαίο σύνολο με άλλη Δημοτική παράταξη θα είναι ουσιαστική και ιδιαιτέρως επωφελής.
Αποφασίσαμε λοιπόν, προκρίνοντας το κοινό καλό να ενταχθούμε και να συνεργαστούμε με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Γκιώνη να κατέλθουμε στις επερχόμενες εκλογές.
Βεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας, θα κάνουμε γόνιμη κριτική και θα συμμετάσχουμε σε καλόπιστο διάλογο προκειμένου  να επιλυθούν τα προβλήματα του νέου Δήμου μας.
Για την Δημοτική Πρωτοβουλία
Ο επικεφαλής
Πρωτονοτάριος Δημήτρης