Αγαπητοί συνδημότες-συνδημότισσες,
Έχουμε όλοι μας ζήσει άμεσα ή έμμεσα τις συνέπειες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην κοινωνία μας, με συνέπεια οι θεσμοί και οι αξίες όχι μόνο να χαλαρώνουν αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να καταργούνται τελείως. Είναι έκδηλη η ανάγκη από όλους μας πιστεύω, η ανατροπή αυτού του κλίματος και η αλλαγή πορείας.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται λοιπόν να παίξει τον σημαντικότερο ίσως ρόλο σ’αυτήν την αλλαγή. Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι αποκτώντας νέες αρμοδιότητες και περισσότερους οικονομικούς πόρους θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα όπλα που διαθέτουν αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να συμβάλλουν με όραμα, ικανότητα και στρατηγική στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η βελτίωση αυτή στο δήμο μας Λουτρακίου Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων θα επιτευχθεί μέσω μιας στρατηγικής απτής και υλοποιήσιμης όπως :

– Αξιοποίηση φυσικών πόρων : Μεταλλικό και ιαματικό νερό.
– Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).
– Προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
– Αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων: Ηραίο, Ίσθμια, Αρχαία Δίολκος κλπ.
– Τουριστική ανάπτυξη : Δημιουργία μαρίνας, σύνδεση με προαστιακό σιδηρόδρομο. Δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
– Επίλυση του χωροταξικού των Αγ.Θεοδώρων αλλά και άλλων περιοχών με προβλήματα.
– Θεσμοθέτηση του ΒΙ.ΠΑ. των Αγ.Θεοδώρων.
– Δημιουργία αθλητικών υποδομών.
– Αναστήλωση και ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων Αγ. Ανδρέα (Λουτράκι) και Αγ. Αθανασίου (Πίσσια).
– Επαναφορά του ονόματος Περαχώρα στο τελικό όνομα του ενιαίου δήμου
– Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας.
– Ενεργοποίηση μηχανισμών για προβολή και αξιοποίηση του εθελοντισμού .

Στο εγχείρημα αυτό χρειάζονται άνθρωποι έτοιμοι να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον Δήμο. Άνθρωποι δυναμικοί που θα συγκρουστούν με το κατεστημένο και με τα ιδιωτικά μικροσυμφέροντα, που θα αποτάξουν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και τον ευτελισμό του θεσμού και του ρόλου της αυτοδιοίκησης . Άνθρωποι ικανοί να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να αναδείξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι του συνδυασμού « Με τους Πολίτες Μπροστά» – Ανεξάρτητη Κίνηση πολιτών με αρχηγό και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Λογοθέτη.
Έχοντας επίγνωση της βαριάς ευθύνης την οποία φέρουμε αλλά και έχοντας πάθος για έργο και πίστη στο όραμα του Κώστα Λογοθέτη ζητάμε να δείξετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μας.
Παύλου Γ. Παρασκευάς
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος